Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

церква УПЦ МП у селі Верхня Яблунька

upc.lviv.ua

Понеділок, 19 вересня 2022, 15:58

На Львівщині мешканці села просять звільнити вчителів, які є вірянами УПЦ МП

церква УПЦ МП у селі Верхня Яблунька

Громада села Верхня Яблунька просить звільнити директора школи та вчителів, які продовжують відвідувати УПЦ московського партіархату.

Про це повідомляє Львівська єпархія Української православної церкви московського патріархату. 

Староста Верхньої Яблуньки Львівської області Єва Семків ще 12 вересня звернулася з листом до голови Львівської ОВА з проханням звільнити директора Верхньояблунського УОСВ І-ІІІ ступенів та вчителів, які продовжують відвідувати богослужіння у храмах УПЦ московського патріархату.

У листі зазначено, що таке рішення прийняла громада села на зборах.

"Просимо відповідно до рішення загальних зборів посприяти у звільненні з роботи директора Верхньояблунського УОСВ І-ІІІ ступенів та вчителів, які постійно під час повномасштабної війни України з Росією відвідували богослужіння у храмах Московського патріархату, показуючи тим самим негативний приклад учням" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, у квітні у селі Верхня Яблунька згоріла дерев'яна церква УПЦ московського патріархату, що була незаконно збудована у 2021 році.

Нагадаємо, наприкінці червня Львівська міськрада заборонила діяльність УПЦ московського патріархату та "Групи Догнала" у Львові, а у липні депутати Золочівської райради заборонили діяльність УПЦ МП на території району.

Крім цього, депутати Львівської облради прийняли заяву про повну заборону діяльності УПЦ московського патріархату в Україні.

Також ще наприкінці березня у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні.

Додамо, Собор УПЦ МП наприкінці травня 2022 року змінив у своєму статуті згадки про РПЦ, щоб уникнути відповідальності перед законом України, пережити війну з найменшими втратами та зберегти філію російської церкви в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.