Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

місце для будівництва центру "Незламні"

Фб Ломаги

Середа, 21 вересня 2022, 16:19

У Львові показали ділянку, призначену для будівництва реабілітаційного центру

місце для будівництва центру "Незламні"

Члени депутатських комісій Львівської міськради оглянули ділянку, де планують збудувати Національний реабілітаційний центр "Незламні".

Про це повідомив депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності Юрій Ломага на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 21 вересня, представники трьох депутатських комісій Львівської міської ради в межах виїзного засідання оглянули ділянку, де планують збудувати Національний реабілітаційний центр "Незламні".

"4 вересня цього року у Австрії відбулось підписання міждержавної угоди між Україною та Австрією, де передбачено низку проєктів міждержавного фінансування. Один із таких проєктів – це створення національного реабілітаційного центру у Львові. Загалом на всі проєкти виділили півмільярда євро. Таким чином, Львів стає одним з перших міст, де планують запустити проєкт. Для того, щоб виконати дорожню карту Верховна Рада повинна ратифікувати угоду, також має бути підписана угода між Міністерствами фінансів України та Австрії. А з боку Львівської міської ради має бути прийнята ухвала та підписаний меморандум" – написав Ломага.

У новозбудованому корпусі фахівці планують займатися високоточною, реконструктивною та пластичною хірургією, а також реабілітацією пацієнтів. Загалом лікування людей проводитимуть на п’яти поверхах нового корпусу.

Земельну ділянку, де планують збудувати новий корпус, планують передати у державну власність, щоб здійснити фінансування та будівництво медичного закладу. Згодом новий корпус мають знову повернути громаді Львова.

Зазначимо, ще у середині квітня стало відомо, що у Львові планують збудувати реабілітаційний центр для важкопоранених. Автором проєкту реабілітаційного центру є  архітектурна компанія "АБМК". Переглянути проєкт комплексу можна за посиланням.

У червні стартувала донорська конференція щодо будівництва центру "Незламні", а на початку вересня міста Польщі та Нідерландів (Вроцлав і Бреда) вирішили долучитися до його будівництва.

Додамо, соцмережа ТікТок погодилася виступити партнером реабілітаційного центру "Незламні" у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.