Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Зіновій Козицький

Фб Максима Козицького

Четвер, 22 вересня 2022, 12:17

Няньо Козицького запустив стаханівський турборежим на Львівщині

Зіновій Козицький

З 24 лютого газовидобувна компанія Зіновія Козицького значно збільшила видобуток, відкрила нове родовище та пробурила 12 свердловин.

Про це повідомив батько голови Львівської ОВА Максима Козицького, засновник компанії "Західнадрасервіс" Зіновій Козицький у інтерв'ю Forbes.

З 24 лютого, початку повномасштабної війни РФ проти України, газовидобувна компанія Зіновія Козицького "Західнадрасервіс" значно збільшила видобуток, зокрема, відкрила нове родовище й пробурила 12 свердловин.

"Почали працювати швидше та більше. На заході країни не йдуть бойові дії, тому підтримувати газовидобуток наш обов'язок. Ми не зупиняли роботу, проводили геологічні роботи, сейсміку, пробурили 12 свердловин – всі наші чотири бурові у роботі. Відкрили нове родовище у Львівській області, на якому запустили дві свердловини з хорошими запасами. Дебіт родовища – 200 000 кубометрів на добу" – наголосив Козицький.

За його словами, компанія бурить свердловини невеликої глибини, до 2000 м, що потребує менших інвестицій. Зокрема, цьогоріч "Західнадрасервіс" планує інвестувати 750 млн грн у газовидобуток та 2,8 млрд грн у відновлювану енергетику, а торік інвестиції у видобуток склали 646 млн грн.

Щодо відновлювальної енергетики, то компанії Козицького цього році  побудували чотири сонячні електростанції по 1 МВт кожна.

"Зараз будуємо вітрову електростанцію на 55 МВт біля Трускавця. Плануємо завершити будівництво до кінця року і запустити станцію. Вартість проєкту – 74 млн євро. Це великий проєкт: провели 15 км лінію електропередачі, зробили фундаменти, під'їзні дороги, побудували підстанцію. Коли ця станція запрацює у нас буде 212 МВт. "Сонце" – 122 МВт, "вітер" – 90 МВт" – заявив Зіновій Козицький.

Також він додав, що у 2021 році виторг його компаній склав 6,8 млрд грн, а у 2022 році очікують 10 млрд грн.

"Суттєве збільшення внаслідок будівництва вітрової станції. Минулого року сплатили 1,3 млрд гривень податків, а в цьому плануємо 2,9 млрд грн. Рік плануємо закінчити прибутковою компанією. Який це бізнес, коли немає прибутку?" – пояснив Козицький.

Нагадаємо, раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких". 

Додамо, на початку квітня цього року Максим Козицький повідомив про нове газове родовище в області, яке знайшла компанія його батька.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.