Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

опалювальний сезон

Четвер, 6 жовтня 2022, 13:31

Миколаївська лікарня переходить на альтернативні види опалення

опалювальний сезон

Черкаська компанія постачатиме тепло для стаціонарного відділення Миколаївської міської лікарні.

Про це повідомляють Миколаївські вісті. 

Черкаська компанія "Маньківкаенергосервіс" постачатиме тепло для стаціонарного відділення Миколаївської міської лікарні.

Йдеться про альтернативне опалення, що здійснюватиметься шляхом спалювання деревини. Проте, як пояснили у лікарні, газові котли вони не демонтуватимуть й чекатимуть на здешевлення газу.

Наразі альтернативний енергоносій є дешевшим середньозваженим тарифом в межах області.

"Середньозважений тариф в області становить 3583 грн 72 коп. без ПДВ. Відповідно 3225, за яким буде постачатись альтернативне паливо – є дешевшим. Ми вже починаємо проводити врізку та гідравлічне випробування системи. Це питання декількох днів, але вочевидь до початку опалювального сезону, стаціонарне відділення лікарні – готове. Решта і поліклініка, і амбулаторія будуть забезпечені альтернативним опаленням. Лікарня не демонтуватиме газові котли. Ми їх залишаємо. Якщо газ подешевшає – ми перейдемо на блакитне паливо" – пояснив заступник з економічних питань головного лікаря Миколаївської ОТГ Роман Одноріг.

Нагадаємо, на початку серпня міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що у Львові закуплять тисячі "буржуйок" як альтернативне джерело опалення. Також Львівська міськрада просить львів'ян запастися електрочайниками, електроплитами та сухим спиртом на зиму.

Додамо, через брак газу у Червонограді можуть включити опалення лише з 1 листопада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.