Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військовий облік

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 14:16

В Україні жінкам дозволили добровільно ставати на військовий облік

військовий облік

Верховна Рада прийняла закон про добровільний військовий облік для жінок.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 7 жовтня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №6482, який передбачає запровадження добровільного військового обліку для жінок.

"За" проголосували 287 народних депутатів. 

"Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, крім зазначених у абзаці першому цієї частини, беруться на військовий облік військовозобов'язаних за їх бажанням" – написав Железняк.

За його словами, у то же час в законі залишилась норма щодо військового обліку для медичних працівників.

"Жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов'язаних" – додав Железняк.

Зазначимо, на початку вересня Міністерство оборони України на рік відтермінувало військовий облік для жінок.

Додамо, раніше повідомлялося, що з 1 жовтня 2022 року жінки 14 спеціальностей мають стати на військовий облік. Натомість у липні в Генеральному штабі ЗСУ заявили, що на обов'язковий військовий облік братимуть жінок лише за їхньою згодою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.