Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 16:24

Українські архітектори змагатимуться за найкращий проєкт стрільбища у Грибовичах

Львів

Львівська міськрада оголосила архітектурний конкурс на найкращу пропозицію стрілецького тиру поблизу сіл Великі Грибовичі та Малехів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У місті оголосили всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію стрілецького тиру та стрільбища у с. Великі Грибовичі (урочище "Нива") Львівської МТГ.

Цю ініціативу підтримали депутати Львівської міськради на сесії ще 29 вересня, а 7 жовтня рішення щодо проведення конкурсу затвердив виконавчий комітет міськради.

На земельній ділянці орієнтовною площею у 25 га, що знаходиться в межах сіл Великі Грибовичі та Малехів, планують облаштувати стрілецький тир для розвитку стрілецького спорту на території Львівської МТГ та проведення стрілецьких навчань для населення. Ділянка межує з Грибовицьким сміттєзвалищем, яке після завершення рекультивації мають перетворити на  загальноміську рекреаційну зону.

"Новий об’єкт покликаний стати сучасним стрільбищем європейського зразка, одним із найбільших подібних в регіоні. Втілення такого проєкту дозволить підтримати розвиток стрілецького спорту на території Львівської МТГ, а також проводити стрілецькі навчання для населення та національно-патріотичне виховання для молоді. Крім проведення тренувань та навчань, тут можна проводити змагання національного та світового масштабів" – пояснили в управлінні архітектури та урбаністики міськради.

Реєстрація триває до 6 листопада, а конкурсні проєкти приймають до 25 листопада 2022 року. У грудні журі визначить переможців конкурсу.

Призовий фонд конкурсу складає 410 000 грн: перша премія – 180 000 грн; друга премія – 140 000 грн; третя премія – 90 000 грн.

Зазначимо, раніше заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач повідомив, що міськрада готує проєкт рішення щодо спорудження комплексу, де будуть представлені види спортивної стрільби, а також передбачені зони для відпочинку, ресторан, паркінг. 

Нагадаємо, ще у лютому на розгляд депутатів Львівської міської ради внесли ухвалу, яка передбачає облаштування стрілецького полігону на 25 гектарах землі поруч із територією Грибовицького сміттєзвалища, на ділянках сіл Великі Грибовичі та Малехова.

Тоді ж депутати міськради заявляли, що проєкт цієї ухвали потрібно доробити через невизначеність – у ній не було вказано, що саме планують створити: спортивну споруду чи військовий полігон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.