Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація ТРЦ у Дрогобичі

drohobych-rada.gov.ua

Вівторок, 1 листопада 2022, 15:03

Компанія, яка знищила мозаїку Володимира Патика, будує ТРЦ у Дрогобичі

візуалізація ТРЦ у Дрогобичі

"Компанія Ріел-естейт груп" зводить біля Парку Новонароджених у Дрогобичі торгово-розважальний центр.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Дрогобичі на вулиці Володимира Великого біля Парку Новонароджених інвестор ТзОВ "Компанія Ріел-естейт груп" проводить роботи з будівництва нового торгово-розважального центру.

Договір оренди цієї земельної ділянки, площею 13 000 м², яка примикає до парку зі сторони церкви Успіння Пресвятої Богородиці, був підписаний наприкінці осені 2021 року.

"В підсумку проведеного аукціону, фірма-переможець ТзОВ "Компанія Ріел-естейт груп" отримала право на оренду цієї ділянки. Цільове призначення землі передбачає можливість будівництва та обслуговування будівель громадської забудови. А між Дрогобицькою міською радою та інвестором-орендарем було підписано договір оренди.

Відповідно до умов договору, орендар взяв на себе зобов’язання проведення низки робіт з метою покращення інфраструктури території парку: облаштувати автомобільну парковку, влаштувати дитячий та спортивний майданчик зі штучним покриттям, площею не менше 2500 м² та забезпечити вуличне освітлення, влаштувати по периметру парку бігові та велосипедні доріжки (довжиною 1600 м)" – йдеться у повідомленні.

У міськраді Дрогобича пояснили, будівництво ТРЦ проводиться поза межами парку, а інвестор пообіцяв також й виконати низку робіт з благоустрою самого Парку Новонароджених.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Компанія Ріел-естейт груп" заснована у Львові з 2016 року і займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. ЇЇ власниками є львів'яни Володимир і Наталія Шведи. Володимиру Шведі також належить й ФК "Галичина", заснований у 2008 році.

Ця компанія у 2019 році знищила під час будівництва мозаїку Володимира Патика на магазині "Океан", однак після сплати штрафу в 90 тис. грн їй дозволили продовжити реконструкцію магазину.

На початку вересня 2019 року Львівська міськрада дозволила "Компанії Ріел-естейт груп" збудувати 14-поверховий офісний комплекс на території колишнього заводу "Кінескоп", а у 2018 році власники цієї фірми розпочали будівництво на площі Петрушевича 4-поверхового торгово-офісного центру.

Крім цього, компанія забудовує територію Алмазінструменту й реалізовує проєкт "ІнПарк Червоноград", який передбачає зведення промислових приміщень для виробничих компаній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.