Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Малехів

google.com.ua

Середа, 2 листопада 2022, 14:40

Верховний суд визнав Малехів територією вільною від Садового

Малехів

Верховний суд залишив без змін рішення судів, які скасовували рішення уряду про внесення Малехова до складу Львівської ОТГ.

Про це йдеться у постанові Верховного суду від 31 жовтня 2022 року.

Верховний суд залишив без змін рішення Окружного адміністративного суду Києва та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, які скасовували розпорядження уряду в частині приєднання села Малехів до Львівської ОТГ.

Зазначимо, що зі скаргами на рішення цих судів першої інстанції звернулися Львівська ОДА та Кабінет міністрів України. 

"Касаційні скарги Кабінету Міністрів України та Львівської обласної державної адміністрації залишити без задоволення. Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 29 березня 2021 року та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 30 червня 2021 року залишити без змін" – йдеться у рішенні суду.

Нагадаємо, що в березні 2021 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним та скасував розпорядження Кабінету міністрів щодо внесення села Малехів до складу Львівської ОТГ. Тоді суд частково задовольнив позов Малехівської сільради, зокрема, визнав протиправними дії Львівської ОДА під час формування перспективного плану Львівської області, скасував розпорядження уряду щодо включення Малехова до Львова.

Це ж рішення підтримав Шостий апеляційний адміністративний у червні 2021 року.

Додамо, що 10 червня 2020 року уряд опублікував перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА ще 27 травня, який передбачає створення Львівської ОТГ у форматі "великого Львова", і який, як вважають експерти, розробили з порушеннями та без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.