Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

автостанція у Львові

Понеділок, 21 листопада 2022, 16:52

Козицький знайшов святого покровителя е-квитка на Львівщині

автостанція у Львові

У області обрали переможця з впровадження електронного квитка у міжміських та приміських автобусних маршрутах.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 21 листопада, конкурсна комісія з відбору інвестора для впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду у приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування Львівської області визначила переможця – ТОВ "Смарт-Тікет Технолоджи".

"Інвестор за свої кошти закупить валідатори і встановить їх на приміські та міжміські автобуси, які курсують на території нашої області. Реалізація цього проєкту займе орієнтовно 6 місяців. Е-квиток дозволить зробити обіг коштів у громадському транспорті Львівщини максимально прозорим, буде чіткий облік пільговиків, купляти квитки за проїзд можна буде через мобільний додаток" – наголосив Козицький.

Загалом участь у конкурсі, який оголосили у серпні цього року, взяли п'ять компаній: ТОВ "МД Софт"; ТОВ "Смарт-Тікет Технолоджи"; ТОВ "Гіс-Сервіс"; ТзОВ "Ізі софт" та ТзОВ "Центральний маршрутизатор".

А комісію з відбору інвесторів на впровадження е-квитка створили наприкінці вересня.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Смарт-Тікет Технолоджи" зареєстроване у 2020 році в Києві, займається комп'ютерним програмуванням. Власниками фірми є киянка Євгенія Колодич та мешканець Маріуполя Павло Романішин.

Додамо, на початку цього року у Львівській ОВА затвердили порядок функціонування електронного квитка на Львівщині, проєкт запровадження якого в області розробили ще у лютому 2021 року.

Згідно з ним, в області запровадять два типи електронних квитків − персоніфіковані для пільговиків та неперсоніфіковані (на передплачену кількість поїздок, на визначений термін дії та у вигляді електронного гаманця). Разом з електронним квитком функціонуватиме друкований квиток, який можна придбати в автоматах самообслуговування або при оплаті готівкою в водія.

Наприкінці січня 2022 року в області також затвердили характеристики обладнання для впровадження електронного квитка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.