Посадовець Львівської міськради порушив права громадян на доступ до публічної інформації

П'ятниця, 15 лютого 2013, 16:24

Прокуратура Львова склала адміністративний протокол стосовно посадової особи департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради за порушення права громадян на доступ до публічної інформації.

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львова.

Мешканці міста звернулися до посадовця із запитом про надання відповідних документів, які обґрунтовують відмову Львівської міськради у покращенні їхніх житлових умов.

Проте посадовець, окрім того, що порушив встановлений законом строк розгляду вказаного запиту, не надав повної і вичерпної відповіді громадянам та протиправно відмовив у наданні запитуваної публічної інформації.

Зазначимо, що у 2012 році суди визнали винними та наклали адміністративні стягнення на 3 посадових осіб Львівської міськради, які безпідставно не надали відповідей на інформаційні запити громадян. 

Крім цього, за результатами розгляду документів прокурорського реагування у вказаній сфері торік до дисциплінарної відповідальності притягнуто 20 працівників міськради за допущені порушення законодавства про доступ до публічної інформації.

Мітки: доступ, ЛМР, публічна інфомрація