Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

прапор України

Понеділок, 5 грудня 2022, 13:47

Влада Львова пропонує штрафувати мешканців за не вивішування державних прапорів на свята

прапор України

Львівська міськрада розробила зміни до проєкту ухвали про вивішування прапорів України у святкові дні.

Про це сьогодні, 5 грудня, на засідання комісії законності Львівської міської ради повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Олександр Одинець.

Львівська міськрада розробила проєкт ухвали "Про внесення змін до ухвали міської ради від 21.04.2011 № 376 "Про Правила благоустрою Львівської міської територіальної громади", що передбачає впровадження штрафів за не вивішування прапорів у дні державних свят, а також у святкові дні, визначені міською радою Львова.

"Передбачити відповідальність за не вивішування прапора з фізичної особи  (приватні будинки) – штраф 340-850 грн, з юридичної особи (ОСББ, управляючі компанії) – до 1500 грн" – заявив Одинець.

За його словами, цю ухвалу пропонують депутатам ухвалити завтра, 6 грудня. 

Натомість члени депутатської комісії зауважили, що проєкт ухвали не передбачає надання допомоги в придбанні прапорів та їхньому встановлені соціально не захищеним мешканцям і попросили чиновників доробити докумет.

Також депутати рекомендували звузити дію ухвали спочатку лише на багатоквартирні будинки.

Додамо, у 2021 році на території Національної академії сухопутних військ встановили 50-метровий флагшток до 30-річчя Незалежності України вартістю понад 12 млн грн.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.