Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Липова Алея

Четвер, 22 грудня 2022, 12:15

Депутат Різник влаштував львівській прокуратурі масакру на Липовій Алеї

вул. Липова Алея

Суд відмовив львівській прокуратурі визнати незаконною оренду землі фірмою депутата міськради Олексія Різника на вул. Липова Алея.

Про це повідомляють "Наші гроші. Львів". 

Верховний Суд закрив провадження за скаргою Львівської обласної прокуратури, яка просила визнати недійсним договір оренди землі між Львівською міськрадою та компанією ТОВ "Актив Комплект", що належить депутату Львівської міськради від Європейської Солідарності Олексію Різнику.

Йдеться про земельну ділянку на вул. Липова Алея, 5 площею 0,8 га, яку компанія орендує разом з 2 га землі, які отримала після купівлі за 27,4 млн грн торгового комплексу, що належав футбольному клубу "Карпати".

Наразі ці дві земельні ділянки об'єднали в одну, площею 2,8 га й ТОВ "Актив Комплект" зводить тут багатоповерховий житловий комплекс, що суперечить генеральному плану міста (тут передбачено розміщення спортивних центрів та озеленених територій, а не будівництво житла).

У прокуратурі наголосили, що ділянка площею 0,8 га є вільною від об'єктів нерухомого майна, тому її не мали права передавати в оренду без проведення аукціону.

Натомість розслідування у цьому кримінальному провадженні виявилося провальним й тривало недовго, тому суд першої інстанції не задовольнив скаргу прокуратури. Крім цього, міськрада Львова виступила проти прокуратури.

Нагадаємо, виконком Львівської міськради у червні 2021 року дозволив ТОВ "Актив Комплект" звести житлову й громадську забудову на вул. Липова Алея, 5.

Олексій Різник на місцевих виборах-2020 пройшов до Львівської міської ради від партії Європейська Солідарність, офіційно – безпартійний. 

Різник є керівником ТзОВ "Торговий дім "Марвел", ТзОВ "Актив-Комплект", ТзОВ "Апарт-Готель", ТзОВ "АВС 2017", ТзОВ "Страч", ТзОВ "Квестен", ТзОВ "Крімсон Корп", ТзОВ "Маріївка Грін Енерджі", ТзОВ "Галицький шлях", ТзОВ "Вокзал", бенефіціар ТзОВ "Дейлор консалт", ТзОВ "Львів-енергія".

Спільно зі своїм однопартійцем-депутатом Юрієм Ломагою Різник є адвокатом бізнесмена і бізнес-партнером колишнього депутата Львівської обласної ради Григорія Козловського. Він представляв його інтереси під час судових позовів, які стосувались недопущення бізнесмена до аукціонів купівлі об'єктів комунальної нерухомості у центрі Львова. 

У травні 2019 року фірма Різника та Ломаги ТзОВ "Львів-Енергія" знищила пам'ятку архітектури у Стрийському парку, а на цьому місці розпочала зведення ресторану.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.