Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб Х. Процак

П'ятниця, 30 грудня 2022, 11:15

Західні аудитори натякнули Садовому на неефективного господарника і несвідомого маніпулятора

Андрій Садовий

Аудитори заперечують заяви Андрія Садового про те, що за видатки ЛКП, які вони визнали неефективними та втратами, місто закуповує обладнання для ЗСУ.

Про це Варіантам повідомили у Західному офісі Державної аудиторської служби України.

У Західному офісі Держаудитслужби заявили, що в аудиторському звіті про неефективне витрачання чи втрату можливості отримати кошти КП "Адміністративно-технічне управління" та ЛКП "Львівелектротранс" на майже 64 млн грн й 260,6 млн грн відповідно немає висновків про те, що кошти, використані ними для допомоги ЗСУ, витрачено незаконно чи не за цільовим призначенням, як про це заявляв міський голова Львова Андрій Садовий 22 грудня під час сесії Львівської міської ради.

"На КП "Адміністративно-технічне управління" аудитори виявили неефективне витрачання чи втрату підприємством можливості отримати кошти на суму майже 64 млн грн. З них 41,2 млн грн – втрата міським бюджетом можливості отримати кошти за користування місцями розміщення зовнішньої реклами, які перебувають у комунальній власності. Також виявлено 13,6 млн грн непродуктивних видатків на зарплату працівникам, зокрема через виплату премій у відсотках від посадового окладу без урахування фактично відпрацьованого часу; наявність підрозділів з функціями, які дублюються іншими відділами чи органами виконавчої влади тощо" – йдеться у повідомленні Держаудитслужби.

Також аудитори наголосили, що фінансові порушення на цих комунальних підприємствах вони виявили переважно ще до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Зафіксовані у документах Західного офісу Держаудитслужби фінансові порушення і недоліки допущено на підприємствах у період з 01.01.2020 по 30.06.2022 (ЛКП "Львівелектротранс") та з 01.01.2019 по 31.07.2022 (КП "Адміністративно-технічне управління"), тобто в основному до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну" – пояснили аудитори.

Зазначимо, на сесії Львівської міськради, під час розгляду питання щодо визначення розмірів статутних капіталів ЛКП, Андрій Садовий заявив, що за кошти, які аудитори назвали "нецільовим використанням ресурсів", місто закуповує обладнання для військових й передає через КП "Адміністративно-технічне управління".

"Ми з вами купляємо багато обладнання для військових. Як правило, ми його передаємо через КП "Адміністративно-технічне управління". Але потім аудиторська служба проводить перевірку КП "Адміністративно-технічне управління" і пише розгромний акт про нецільове використання ресурсів" – наголосив Садовий.

Зазначимо, що аудитори провели ревізію діяльності ЛКП "Львівелектротранс" з 1 січня 2020 року по 30 червня 2022 року та виявили низку неефективних та незаконних видатків, що призвели до витрат 260,6 млн грн, а також фінансові порушення на 54,3 млн грн. Крім цього, аудитори також виявили втрати з бюджету на 64 млн грн у КП "Адміністративно-технічне управління".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.