Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

П'ятниця, 13 січня 2023, 15:35

Верховна Рада вигнала Козака і Медведчука зі свого буфета

Тарас Козак

Верховна Рада України достроково припинила повноваження народних депутатів Тараса Козака та Віктора Медведчука.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 13 січня, Верховна Рада достроково припинила повноваження народних депутатів з колишньої ОПЗЖ Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача, Рената Кузьміна та Андрія Аксьонова.

Через втрату громадянства Верховна Рада позбавила мандатів Медведчука (320 голосів "за"), Козака (317), Деркача (314) і Кузьміна (319).

Крім цього депутати задовольнили заяву ще одного нардепа – Андрія Аксьонова – про добровільну відмову від мандату (294 голосів "за")

"Спочатку 40 хвилин була дискусія, коли ставити у порядок денний питання позбавлення мандатів 5 депутатів. Пропозиція коаліції була: розглядати в кінці порядку денного (тому, що у них ні на що б голосів не вистачило), пропозиція інших фракцій та груп: почати день з позбавлення мандатів цих депутатів. Після 3-х голосувань та блокування трибуни, перемогла позиція других….одразу ставити позбавлення депутатів мандатів" – написав Ярослав Железняк. 

Зазначимо, нещодавно президент Володимир Зеленський позбавив громадянства України держзрадників-нардепів Тараса Козака і Віктора Медведчука.

Нагадаємо, Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14. Також він був депутатом Львівської обласної ради у 2010-2014 роках, з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

У травні 2021 року нардепам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. 

Віктора Медведчука СБУ затримала у квітні 2022 року, коли він у військовій формі намагався втекти з України. А вже у вересні 2022 року його обміняли на 200 українських захисників.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.