Зміст статті

13 січня 2023олександр ковальчук

Пісні фронту 2023 (# 43)

Деяка українська попмузика під час війни з росією.

Декілька треків від представників української попсцени, що намагаються стати суголосними навколишній війні з росією.

Українська попмузика змінюється повільно. Інколи навіть декілька вдалих альбомів за рік може бути великим щастям. Ще повільніше змінюється реакція місцевих музикантів на якісь великі виклики. І саме тут немає жодних особливих сподівань, оскільки майже увесь перебіг цього процесу можна передбачити наперед.

Хто страждав кон'юнктурою та халтурою до війни, той продовжує її робити й зараз без жодних сподівань на метаморфозу. Історія вкотре повторюється тьмою аматорського трешу, який за місяць вже ніхто навіть не згадає, як це вже було після Євромайдану та Криму з Донбасом.

Зміни на цій ділянці культурного фронту наразі достатньо мікроскопічні.

З відомих причин на цю територію почала заходити аморфна попса (NK, Меловін, Макс Барських, Олександр Пономарьов, Павло Табаков, Монатик, Бужинська, Білозір, Могилевська, Федишин Sowa, Positiff, Tayanna, Dantes, Slavia, Артем Пивоваров, Лобода, Дорофєєва, Ірина Білик), яка ще так тримається зубами за щось старе, що може дати лише щось банальне у своїй пластмасовій плаксивості.

Kavabanga Depo Kolibri

Харківському колективу ліричного поп-репу мусово підтягнути розуміння української мови, щоб не плавати у банальних запитаннях про головне під кальянчик.

Kalush Orchestra

Після ударного Гоніного дисика, де всі охочі можуть розбирати місцеві нюанси між хейтом і хайпом, Kalush Orchestra вирішив типово заховати свого замурзаного носика за спину вуйка Шварца та модних локацій. Після Бріоліна чи навіть Вови зі Львова їхнє одноманітне дригання з бездарним текстом Псюка є лише пародією на аристократичний поступ американських ґанґста-реперів під класичну музику десь у 90-х.

Sagul

Ужгородський реп встає з колін на руцях у Зеленського, щоб читати школотний банал про козацтво, орків та велетенські цицьки.

Саша Чемеров & Сіверські Клейноди

Боллівудська карикатурка дивної суміші під Вікінгів та їхню Вальгаллу. Бракує лише Козака Сіромахи.

Kainenta

Так з Мераєю Кері ще ніхто не робив ніколи. Ставайте, малятка, реп-зірками, і сніжок вам насипатимуть безплатно.

Фір

Шансонний блюзок з простими римами, емоціями та сенсами для тутешньої графоманії пана Псюка. Дала, але не тому і не туди.

Spokusy

Карикатурний постпанк для фанатів Ірини Федишин та Івана Navi, який вже не врятує навіть саксофон і котик.

blessbaby & alyona alyona

Коломийський поп-репер blessbaby навіщось суне на спині маразматичні утопії (типу, "реп – це мій дім") недореперки alyona alyona. Сподіваюсь, щоб кинути їх у пекельний вогонь?

Mari Cheba

Ще одна христинка соловій з вакарчукескою наказового способу невідомому адресатові.

The Curly

Після карикатурки на тустеп еренбіст The Curly виїздить семплом на творчість американців The O'My's, яких вже можна було розчути на альбомі його лейблового кумпля Tery.


фото: Фб GeneralStaff.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.