Зміст статті

1 жовтня 2022олександр ковальчук

Пісні фронту 2022 (# 29)

Деяка українська попмузика під час війни з росією.

Декілька треків від представників української попсцени, що намагаються стати суголосними навколишній війні з росією.

Українська попмузика змінюється повільно. Інколи навіть декілька вдалих альбомів за рік може бути великим щастям. Ще повільніше змінюється реакція місцевих музикантів на якісь великі виклики. І саме тут немає жодних особливих сподівань, оскільки майже увесь перебіг цього процесу можна передбачити наперед.

Хто страждав кон'юнктурою та халтурою до війни, той продовжує її робити й зараз без жодних сподівань на метаморфозу. Історія вкотре повторюється тьмою аматорського трешу, який за місяць вже ніхто навіть не згадає, як це вже було після Євромайдану та Криму з Донбасом.

Зміни на цій ділянці культурного фронту наразі достатньо мікроскопічні.

З відомих причин на цю територію почала заходити аморфна попса (NK, Меловін, Макс Барських, Олександр Пономарьов, Павло Табаков, Монатик, Бужинська, Білозір, Могилевська, Федишин Sowa, Positiff, Tayanna, Dantes, Slavia, Артем Пивоваров, Лобода, Дорофєєва, Ірина Білик), яка ще так тримається зубами за щось старе, що може дати лише щось банальне у своїй пластмасовій плаксивості.

Саме тому поміж такої кількості мотлоху з аудіопродукції особливого дорогоцінними є перлинки на кшталт треків львівського репера Badbok, Вови зі Львова, харків'янина Бориса Севастьянова, рівненських панків Брем Стокер, Антона Слєпакова з мініальбомом "warнякання", вінницьких фолк-рокерів Очеретяний кіт, Королівських зайців, Tik Tu, Ульмо Три, Циферблат, Енджі Крейда, нью-вейву Паліндрома, гурту Пиріг і Батіг.

Пивоваров & alyona alyona

Після карикатурки на Гео Шкурупія, Антонича, батька Тараса, народну пісню та Лесю Українку співун Пивоваров разом з недореперкою alyona alyona плаксиво засіває своїм трешем й вірш Пантелеймона Куліша.

Cheev

Інкубаторний поп для місцевих базарів від тіньового романтика Cheev.

ZDRV

Місцевий привітик сонячному Фареллу Вільямсу, який лише інколи знаходить потрібну інтонацію поміж відвертої графоманії.

Луна

Легендарна співачка Луна переходить на українську мову, щоб подекуди кумедно загубитися у міфічному етнокоді на тлі марева вісімдесятницької естетики. Схоже, що їй тре терміново слухати Марію Кирилюк у записах 1988 року.

Botashe

Тужливий поп-реп про китайську підробку у стилі нудного кармічного трешу псевдореперки alyona alyona.

Olivan

Мінорний інкубатор-поп з клішованими інтонаціями про шрами на серцях.

Схожа

Ще одна Христинка Соловій з місцевою пародією на рнб та карикатурним репером на фіті, яка, схоже, десь нещодавно слухала новий альбом Ella Mai.

Jerry Heil

Після блаженного дуету з мамою богомільна мемоносиця кружляє своїм трешевим мівіна-попом навколо величної постаті батька.

Siko

Львівський послідовник Джастіна Бібера зі сороміцькими куплетами про перші поцілунки з бейбою.

The Curly

Карикатурний привіт тустепу Artful Dodger транзитом через російські поля.


фото: Фб GeneralStaff.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.