Зміст статті

20 травня 2022олександр ковальчук

Пісні фронту 2022 (# 10)

Деяка українська попмузика під час війни з росією.

Декілька треків від представників української попсцени, що намагаються стати суголосними навколишній війні з росією.

Українська попмузика змінюється повільно. Інколи навіть декілька вдалих альбомів за рік може бути великим щастям. Ще повільніше змінюється реакція місцевих музикантів на якісь великі виклики. І саме тут немає жодних особливих сподівань, оскільки майже увесь перебіг цього процесу можна передбачити наперед.

Хто страждав кон'юнктурою та халтурою до війни, той продовжує її робити й зараз без жодних сподівань на метаморфозу. Історія вкотре повторюється тьмою аматорського трешу, який за місяць вже ніхто навіть не згадає, як це вже було після Євромайдану та Криму з Донбасом.

Зміни на цій ділянці культурного фронту наразі достатньо мікроскопічні.

У 2015 році Положинський з Вакарчуком ще могли навіщось давати Володимира Висоцького, який і в танку горів, і в літаку падав, і полундру кричав, але нині на цьому явищі вже можна поставити хрестик.

З відомих причин на цю територію почала заходити аморфна попса (NK, Меловін, Макс Барських, Олександр Пономарьов, Павло Табаков, Монатик, Бужинська, Білозір, Могилевська, Федишин Sowa, Positiff, Tayanna, Dantes, Slavia, Артем Пивоваров), яка ще так тримається зубами за щось старе, що може дати лише щось банальне у своїй пластмасовій плаксивості.

Саме тому поміж такої кількості мотлоху з аудіопродукції особливого дорогоцінними є перлинки на кшталт треків львівського репера Badbok, Вови зі Львова, харків'янина Бориса Севастьянова, рівненських панків Брем Стокер, Антона Слєпакова з мініальбомом "warнякання", вінницьких фолк-рокерів Очеретяний кіт, Королівських зайців, Tik Tu, Ульмо Три, а також Циферблат.

ЮЮ

Оманливий поп з елементами патріотичного відьмацтва вбік торішнього альбому Dana Dentata "Pantychrist" та сюрної класики Едріана Лайна Jacob's Ladder (1990). Цікавий лише як пародія на Аліну Паш та увесь нинішній треш в новій українській музиці.

Epolets

Попрокове танго про війну, яке б більше пасувало комічним сюжетам з мами-Одеси про щось дрібне та побутове з літнього відпочинку співака Вакарчука.

Денні Дельта

Епітафія старій Європі, де бракує лише фіта репера Гоні, і якій відчутно бракує відчуття слова поміж цього нудного графоманського речитативу.

Білий Бо

Ще один етнорепчик зі сопілочками, який ніяк не може вибратися на білий світ зі словесної каші про Бога та Батьківщину.

Хонест

Кумедна графоманія від ще одного місцевого репера з хвилі примітивного кізяк-репу.

gnomi

Ясельний мамбл репера gnomi та місцевого клоуна XXV кадр з таким допотопним набором кон'юнктурних слів, ніби паци ще не відійшли від святкування Нового року.

Джозерс, SadSvit та Sad Novelist

Травматичний захід франківських емо-плаксіїв у романтичні хвилі Валерія Харчишина та його Другої Ріки. Про ці станіславські пригоди у Житомирі режисер Антоніо Лукіч має зняти якусь дорожню інді-комедію з камео Васі Васильціва на прикладі соррентінівського фільму про мандри Роберта Сміта.

Probass ∆ Hardi

Енний етноклубняк зі фітом співака Khayat. З трембітою, дримбою та цимбалами. Альона, Аліна та Калуш мусять ховатися у кущах, а Гайдамаки готуватися до колаби.

Spiv Brativ

Пародійний поп з кліповим акцентом та харківськими деталями з Черкас.

Циферблат

Київський ню-джаз з одним з найкращих треків 2022 року в Україні та ідеальним прикладом таланту для всіх нинішніх неошароварників.


фото: slovoidilo.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.