Зміст статті

12 серпня 2022олександр ковальчук

Tery "Чи я роблю щось не те?" (2022)

Переважно безалкогольне рнб від сімнадцятирічного бойчика з Тернопільщини.

Дебютний альбом непоганого україномовного рнб від мешканця міста Ланівці Тараса Гудзя.

Непоганий рнб є величезним щастям на місцевій сцені. Тим більше, що не варто вважати за рнб діяльність Роми Майка, танцюриста Монатика, а також маразму про труси від псевдореперки alyona alyona. І поки всі чекають на рнб-суперхіт Badbok "Портвейн", то варто згадати про альбом Zbaraski "Бо я так хочу" (2019), який добре вказав на те, що наразі найбільшою проблемою місцевого рнб є відсутність чуттєвої історії через брак емоційного розуміння цієї музики.

Мазунчик Tery, попри закономірне учнівство у саунді, таки відчуває цю музику та її жанрові інтонації, і тому його дебютник варто відразу виокремлювати поміж місцевої попмузики. Його тернопільське рнб варте значно більшої уваги, аніж його краяни з попдуету Tvorchi, а тому навіть цікаво, що б про Tery написав дідусь Панасов, який з великої радості поставив творчих біля The Weeknd.

Для кращих результатів Tery варто лише назавжди забути про місцевих реперів типу аноніма Кречета, нестора та побожного чувачка Neyzho, які тупо паскудять своєю присутністю його треки ("Відтінки", "Не сьогодні", "Сліди"). Також би йому варто подумати про більшу палітру емоційних нюансів на альбомі (з огляду на базову двоїну: любов та розлуку), їхню глибину, щоб не втомлювати одноманітом а-ля альбом Calvin Harris "Funk Wav Bounces Vol. 2" (2022) попри всю кількість зірок, фірми та ностальгії у саунді.

Також колись йому доведеться визначатися з курсом свого саунду десь у бік лайтового рнб (більше до попу) а-ля Lauv чи Omar Apollo. І не лише для того, щоб його припухле бренькання для котиків більше ніколи не нагадувало сніжинок з Tember Blanche, а хоча б стало поруч з треком "Petrified" Omar Apollo з альбому "Ivory" (2022). Тим більше, що трек "Чи я роблю щось не те?" вже дає з іронією щось не настільки кітчове.

Також йому варто назавжди відцуратися найменших проявів міфічного етнокоду, тому що навіть в мізерних дозах він намагається зіпсувати хіт "Обійми".

Відхід від безалкогольної лайтовості у вільне плавання ще варто мінімально доточити ("Не сьогодні", "Сам на сам"), щоб було, ніби в Always Never, а зважаючи на те, що у треці "Відтінки" можна розчути хіт The O'My's "Idea", то варто сподіватися, що Tery добре знає, куди варто рухатися далі.

Добре, що тексти Tery впевнено вирізняються своїм плином на тлі опецькуватих літер Кречета ("Відстань"), хоча й тут можна зауважити виняток у "Mainstream", де фірмовий грув чомусь поєднується зі жахливими фрагментами у ліриці. А без таких винятків він може відразу погоджуватися на колабу з Дао Парк, щоб замутити щось на кшталт альбому Jitwam "Third" (2022) на зло самому Іванові Дорну.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.