Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

брати Дубневичі

П'ятниця, 20 січня 2023, 15:29

Укрзалізниця збадьорить родину Дубневичів на 80 мільйонів

брати Дубневичі

Укрзалізниця за понад 80 мільйонів гривень закупить рейкові скріплення у "Корпорації КРТ", що належить братам Дубневичам.

Про це повідомляє видання "Наші гроші".

Філія "Центр забезпечення виробництва" Укрзалізниці у системі ProZorro оприлюднила протоколи про намір щодо укладення угод на постачання рейкових скріплень на 338 млн грн з "Корпорацією КРТ" братів Дубневичів та ще з двома фірмами.

Зокрема, угоди планують укласти з компаніями:

- польський виробник Plastwil Sp. z o.o. з скріпленням SBW3.3 власного виробництва (вартість закупівлі – 207,92 млн грн), ціна за одиницю в різних лотах – від 585 до 614 грн;

- ТОВ "Західтрейдер" з українською продукцією "Корпорації КРТ" братів Дубневичів КПП-5 (вартість закупівлі – 83,27 млн грн), ціна за одиницю в різних лотах – 585 та 618 грн;

- ТОВ "Джи ес ай груп" зі скріпленнями SBS W 21-700 R65 від виробника Schwihag AG з Швейцарії (вартість закупівлі – 46,85 млн грн), ціна за одиницю – 677 грн.

"Укрзалізниця на початку торгів встановила дуже високі вимоги до скріплень, яким відповідала продукція світового виробника Vossloh. Дилер цих представників був на торгах, та пропонував скріплення на 409 млн грн, тобто на 71 млн грн дорожче від переможців аукціонів. Але після надання додаткових пояснень та документів Укрзалізниця вирішила, що продукція дешевших переможців також задовольняє вимогам замовника.

До скріплень Дубневичів була претензія, що вони не мають підтвердження того, що вони розраховані на швидкість поїздів до 200 км/год. Саме це і було тією вимогою Укрзалізниці, яка відсікала українських виробників. Але дилер Дубневичів надав листа, яким завірив Укрзалізницю, що їхні скріплення задовольняють цій вимозі" – йдеться у повідомленні.

Наразі Укрзалізниця має укласти угоди з визначеними переможцями.

Нагадаємо, у жовтні 2019 році в Укрзалізниці заявили, що припиняють закупівлю рейкових сполучень у "Корпорації КРТ" через завищену ціну та погану якість продукції. 

А у 2021 році "Корпорацію КРТ" оштрафували на 50,69 мільйона гривень за порушення податкового законодавства. 

Додамо, власниками ТОВ "Корпорація КРТ" були екснардеп Богдан Дубневич та нардеп ВРУ 9 скликання Ярослав Дубневич, наразі фірма офіційно належить їхнім синам. 

У 2019 році нардепа Ярослава Дубневича звинуватили в організації схеми привласнення 93,2 млн грн Укрзалізниці при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави. 

У квітні 2020 року НАБУ завершило розслідування цієї справи. Для того, щоб уникнути арешту майна, дружина нардепа, Наталія Дубневич, розлучилася з ним і відсудила право власності на 46 земельних ділянок в Зубрі та інше майно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.