Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

брати Дубневичі

Середа, 29 вересня 2021, 14:36

Компанію Дубневичів звинуватили у порушенні податкового законодавства

брати Дубневичі

Суд постановив ТОВ "Корпорація КРТ" сплатити 50,69 мільйонів гривень за порушення податкового законодавства.

Про це повідомляє видання Finance.ua.

Колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду підтвердила правомірність винесеного Західним міжрегіональним управлінням ДПС із роботи з великими платниками податків рішення щодо відшкодування ТОВ "Корпорація КРТ" 50,69 млн грн за порушення податкового законодавства.

У суді зазначили, що "позовна заява платника не містить жодних доводів по суті встановлених контролюючим органом порушень податкового законодавства, зокрема й в частині доведення ним реальності господарських операцій. Первинні документи, які б містили відомості по господарських операціях, платник не надавав, відтак підтвердження фактичного отримання товарно-матеріальних цінностей та їх зв'язку з господарською діяльністю ТОВ "Корпорація КРТ" відсутнє, а тому ним не доведено їх використання у власній господарській діяльності, у зв’язку з чим відсутні підстави для їх включення до складу податкового кредиту".

"Постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду апеляційна скарга Західного МУ ДПС по роботі з ВПП задоволена, скасовано рішення суду першої інстанції про задоволення позову, ухвалено нову постанову, якою у задоволенні позовних вимог ТОВ "Корпорація КРТ" про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення відмовлено" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, власниками ТОВ "Корпорація КРТ" були екс-нардеп Богдан Дубневич та нардеп ВРУ 9 скликання Ярослав Дубневич ,станом на сьогодні фірма офіційно належить їхнім дружинам.

У жовтні 2019 року Укрзалізниця відмовилася закупляти рейкові сполучення у "Корпорації КРТ" через завищену ціну та погану якість продукції.

Додамо, 31 жовтня 2019 року Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Ярослава Дубневича. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн Укрзалізниці при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

У квітні 2020 року НАБУ завершило розслідування цієї справи. Тоді ж стало відомо, що компанії Дубневича володіли 200 кілограмами золота, яке не потрапило під арешт.

Для того, щоб уникнути арешту майна, дружина нардепа, Наталія Дубневич, розлучилася з ним і відсудила право власності на 46 земельних ділянок в Зубрі та інше майно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.