Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

готель "Власта"

google.com.ua

Четвер, 2 лютого 2023, 10:35

Нові власники готелю Власта наразі не виселятимуть мешканців

готель "Власта"

Фірма, яка виграла на аукціоні готель "Власта", не планує негайно виселяти його мешканців.

Про це повідомляє Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 1 лютого, під час зустрічі у Львівській ОВА директор компанії "Магнус Трейдінг Україна", яка перемогла в аукціоні з приватизації львівського готелю "Власта", Артем Величко запевнив, що фірма не планує негайно виселяти мешканців готелю. 

"Нікого виганяти не збираються. Щонайменше пів року не змінюватимемо цінової політики щодо проживання і не виселятимемо людей" – наголосив Артем Величко.

За його словами, наразі ще триває процес підписання договорів, після якого тривалий час розроблятимуть новий проєкт розвитку готелю.

"Зараз мешканці готелю мають укладені договори на проживання на різний термін. Тож поки ініціативна група вирішуватиме домовленості – ніхто людей з готелю не виселятиме" – додала в.о керівника Львівського РВ Фонду держмайна Оксана Іватьо.  

Нагадаємо, на аукціоні у січні цього року Фонд держмайна продав готель "Власта" у Львові за 115 млн грн київській фірмі ТзОВ "Магнус Трейдінг Україна", яка належить ексдиректору з проблемної заборгованості, газорозподільних систем та роздрібного газопостачання НАК "Нафтогаз України" Олегу Діденку, якого у 2020 році звільнили з посади через скандал з купівлею авто Bentley.

Готель хотіла придбати також й Львівська міськрада для розташування тут пацієнтів, які потребують довготривалого лікування, однак понад 57 млн грн мерія не змогла запропонувати й програла торги. Також уряд відмовився зняти з аукціону готель й передати його у власність першого ТМО Львова.

Додамо, двозірковий готель "Власта", що належав Міноборони, знаходиться на вул. Клепарівській, 30 у 12-поверховій будівлі, яку спорудили в 1976 році. Сам готель займав 9 поверхів і має 157 номерів на 289 місць, а на трьох інших поверхах були розміщені гуртожитки військовослужбовців. Будівля готелю має 12 поверхів та займає площу в 8174,7 м², початкова вартість його продажу становила 6 993 600 грн. 

Як з'ясували Варіанти у статті "Паралельні світи Назарія Брезіцького" в 2021 році, частина готелю вже належить родині Назарія Брезіцького, кандидата на посаду міського голови Львова на виборах у 2020 році, засновника ГО "Ідея міста", який пов'язаний з рейдерським захопленням земель і підприємств у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.