Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

водонапірна вежа

Понеділок, 20 лютого 2023, 12:23

Депутати Львівщини хочуть оформити право власності на водонапірну вежу на Кульпаркові

водонапірна вежа

У облраді підготували проєкт рішення про оформлення права власності на водонапірну вежу, склад та диспетчерську на вул. Кульпарківській, 95.

Про це йдеться у проєкті рішення, опублікованому на сайті Львівської обласної ради.

Ще 14 лютого на сайті Львівської обласної ради зареєстрували проєкт рішення про оформлення права власності на об’єкти нерухомого майна, яке депутати мають розглянути на наступному засіданні сесії.

Зокрема, як йдеться у проєкті рішення, облрада вирішила оформити право спільної власності територіальних громад Львівської області в особі Львівської облради на такі п'ять об’єктів нерухомого майна у Львові, Пустомитах та селі Тулиголови Львівського району.

Серед нього переліку – водонапірна вежа, склад-гараж та диспетчерська на вул. Кульпарківська, 95, що знаходяться на території Львівської психіатричної лікарні.

В облраді пояснили, що ці об'єкти знаходяться на території комунальних підприємств, засновником яких є Львівська обласна рада, проте право власності на них досі не є формленим.

Нагадаємо, у лютому 2021 року Львівська ОДА розпочала готувати рішення про оголошення парку біля психлікарні територією заповідного фонду, адже за роки незалежності територія цього парку зменшилася майже на чотири гектари. У січні 2022 року комісія екології облради погодила створення парку біля психіатричної лікарні, площею 16 гектарів. 

Додамо, у 2019 році з'явилась інформація, що Львівська міська рада хоче відібрати у Львівської психіатричної лікарні 20,83 га землі на вулиці Кульпарківській. Водночас у міськраді заявили, що місто не має наміру змінювати межі психіатричної лікарні на вулиці Кульпарківській, а лише формує земельну ділянку, яку не задіяли для потреб лікарні та надає їй статус скверу. 

У 2017 році Варіанти дослідили архітектурний комплекс Львівської психіатричної лікарні у статті "Дронографія Львова: Бабине літо на Кульпаркові".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.