Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

судова справа

Середа, 22 лютого 2023, 10:41

Львівський суд заборонив Партію регіонів

судова справа

Восьмий апеляційний суд Львова заборонив діяльність проросійської Партії регіонів.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Восьмий апеляційний суд Львова з 21 лютого цього року заборонив діяльність Партії регіонів, яку Мін’юст та Служби безпеки України визнали проросійською.

Майно цієї партії мають передати на користь держави, але рішення суду ще можна оскаржити у Верховному Суді.

За даними "Чесно", депутати на тимчасово окупованих територіях Криму, Донеччини та Луганщини залишаються все ще з повноваженнями. На цих територіях діє досі склад місцевих рад, обраний ще 2010 року на чергових місцевих виборах. Оскільки на окупованих територіях не проходили чергові вибори у 2015 та 2020 роках, то склад рад там з того часу не змінився, і ці депутати досі мають мандати.

Зазначимо, у 2022 році за ініціативи Міністерства юстиції суд заборонив 16 політичних партій: ОПЗЖ, Опозиційний блок, Партію Шарія, партію Наші, Комуністичну партію та інші.

Нагадаємо, на початку червня суд заборонив діяльність політичної партії Опозиційний блок. У травні в Україні остаточно заборонили Комуністичну партію, а з 12 травня ОПЗЖ офіційно припинила свою діяльність у Верховній Раді України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.