Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

П'ятниця, 24 лютого 2023, 12:06

450-річний дуб на території Добротвірської ОТГ планують оголосити пам'яткою природи

Львівщина

Львівська облрада напрацювала проєкт рішення про створення у Червоноградському районі пам'ятки природи "Дуб села Гряда-Мирівка".

Про це йдеться у проєкті рішення, опублікованому на сайті Львівської обласної ради.

Комісія з питань екології Львівської облради 21 лютого 2023 року зареєструвала проєкт рішення про створення ботанічної пам'ятки природи місцевого значення "Дуб села Гряда-Мирівка".

Зокрема, як йдеться у проєкті рішення, облрада планує створити ботанічну пам'ятку природи "Дуб села Гряда-Мирівка", дерево, яке має понад 450 років, розташоване поблизу села Гряда Добротвірської ОТГ Червоноградського району.

Обхват стовбура цього доба становить 4,7 метра, ширина крони – 22 метри, а висота – 24 метри.

"Проєкт рішення напрацьований з метою збереження цінного екземпляру вікового дерева породи "дуб звичайний", віком понад 450 років, яке має особливу природоохоронну естетичну, рекреаційну та історико-культурну цінність та оголошення ботанічною пам'яткою природи місцевого значення "Дуб села Гряда-Мирівка"" – йдеться у проєкті рішення.

Наразі остаточне рішення про створення цього заказника мають прийняти депутати на сесії Львівської обласної ради. 

Нагадаємо, також в області планують створити заказник "Травертинові джерела" та дендрологічний парк "Львівська Софіївка", ландшафтний заказник "Бескиди" на території Самбірщини.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.