Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський протезний завод

protez.com.ua

Четвер, 2 березня 2023, 15:47

Депутати погодились прийняти протезний завод у власність громади Львова

Львівський протезний завод

Депутати Львівської міськради прийняли рішення про передачу у комунальну власність казенного Львівського протезного заводу.

Сьогодні, 2 березня, на сесії Львівської міської ради депутати надали згоду на прийняття у комунальну власність Львівської МТГ Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування. 

"За" проголосували 34 депутати.

Як пояснила начальниця юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич, передача відбувається за доручення Мінсоцполітики і прем’єр-міністра. Підприємство зараз знаходиться в стадії перетворення з казенного у львівське державне підприємство.

Згідно з пояснювальною запискою до ухвали, підприємство має 34 кредиторів та величезні борги. Наразі юристи міськради працюють над тим, щоб повернути майно підприємства поки що державі, яке за останні роки перейшло у власність орендарів. На території заводу є також стаціонар, який має ліцензією Міноборони і який можна використати для потреб міста.

Також завод має декілька філій в інших областях, які міськрада зможе продати.  

У майбутньому це підприємство має увійти до складу реабілітаційного центру "Незламні", який працює у складі ТМО №1 Львова й де закінчуються вільні ліжкомісця у стаціонарах.

Зазначимо, раніше ТМО №1 зверталось до уряду з проханням передати у власність міста готель "Власта", проте Фонд держмайна продав його за 115 млн грн київській фірмі, яка належить ексдиректору з проблемної заборгованості, газорозподільних систем та роздрібного газопостачання НАК "Нафтогаз України" Олегу Діденку, якого у 2020 році звільнили з посади через скандал з купівлею авто Bentley.

Додамо, Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування знаходиться на вул. Рудненська, 10 у Львові і засноване у 1921 році. Завод виготовляє протези на основі іноземних комплектуючих, переважно німецьких. У 2018 році у протезному заводі закрили один цех, а заробітну плату працівникам не виплачували 4 місяці.

Станом на 2021 рік заробітна плата працівникам заводу не виплачувалася впродовж дев'ять місяців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.