Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

міст на Княгині Ольги

google.com.ua

П'ятниця, 3 березня 2023, 11:41

У Львові вирішили добудувати міст на Науковій

міст на Княгині Ольги

Львівські депутати підтримали петицію про добудову моста через вул. Наукову із продовженням трамвайної колії до вул. Трускавецької.

Вчора, 2 березня, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію з вимогою добудувати міст через вул. Наукову із продовженням трамвайної колії до вул. Трускавецької.

"За" проголосували 35 депутатів.

Зазначимо, ще 15 листопада 2021 року на порталі електронних петицій Юрій Мамчур зареєстрував петицію "Добудувати міст через вул. Наукову із продовженням трамвайної колії до вул. Трускавецької", яка станом на 4 січня 2022 року цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно з порядком подання та розгляду електронних петицій, мала її прийняти або відхилити.

Автор петиції зазначив, що через проблмели з транспортам у Львові доцільно добудувати міст через вул. Наукову з подальшим продовженням трамвайної колії до вул. Трускавецької.

"Оскільки готовність мосту становить приблизно 80%, це суттєво мінімізує витрати на такий проєкт  порівняно з будь-яким альтернативним. Крім того, проходження трамвайної колії по мосту унеможливлює суттєве уповільнення автомобільного руху по вул. Науковій, а також безпеку такого руху, зокрема, для пішоходів та велосипедного транспорту. Також, вищезгаданий мікрорайон активно забудовується багатоповерховим житлом, що призведе до кратного навантаження на транспортну інфраструктуру району та міста у близькому майбутньому" – пояснив автор петиції.

Депутати погодили цю петицію та доручили міськраді розробити дорожню карту її реалізації.

Нагадаємо, петицію з вимогою продовжити недобудований міст вул. Трускавецької у Львові також вже зареєстровували у 2019 році.

Натомість у 2021 році депутати зустрілися з мешканцями, щоб вирішити що робити з цим мостом: добудовувати або демонтувати.

Додамо, електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.