Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЛКП "Лев"

Вівторок, 14 березня 2023, 14:48

ЛКП Лев замовляє кремацію тварин у приватної фірми з Луцька

ЛКП "Лев"

ЛКП "Лев" не займається захованням домашніх та безпритульних тварин, а замовляє послуги з їхньої кремації.

Про це йдеться у відповіді Львівської міської ради на запит Варіантів.

ЛКП "Лев" не займається захованням домашніх та безпритульних тварин, натомість починаючи з 2021 року, співпрацює з ТОВ "Агротехніка" щодо їхньої кремації.

"З 2021 року ЛКП "Лев" на договірній основі співпрацює з ТзОВ "Агротехніка" щодо надання послуг з утилізації трупів тварин шляхом кремації. ЛКП "Лев" щодня, відповідно до графіка роботи підприємства, надає послугу громадянам на прийняття трупів тварин для утилізації" – йдеться у повідомленні.

У підприємстві наголосили, що трупи безпритульних тварин вони збирають під час планових виїздів з відлову безпритульних собак або за зверненням громадян.

За інформацією ЛКП "Лев", за 2021 рік вони утилізували 361 тварину, в тому числі 49 безпритульних, а у 2022 році жодних видатків з надання послуг з утилізації тварин внаслідок бюджетних коштів не проводилися.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Агротехніка" зареєстроване у Луцьку з 1997 року та займається виробництвом готових кормів для тварин, що утримуються на фермах. Власниками фірми є австрійське підприємство "Рістерс-А" (Відень) й мешканець села Липини Волинської області Сергій Горлач.

Нагадаємо, з грудня 2018 року ЛКП "Лев" користувалося обладнанням для спалювання тварин, зокрема піч-крематором з додатковою камерою догорання, яку придбали, як тоді заявляли, за 996 000 грн з бюджету Львова.

У березні цього року депутати дозволили передати цей крематор першому ТМО Львова. У міськраді пояснювали, що наразі для ЛКП "Лев" цей крематор не є необхідним, натомість перше ТМО Львова його критично потребує. Надалі для ЛКП "Лев" чиновники планують придбати менш потужний крематор.

Додамо, у 2020 році комісія фінансів та планування бюджету Львівської міськради погодила виділення з міського бюджету 1 млн грн на будівництво муніципального центру кремації тварин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.