Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

фонтан "Кульбаба"

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 27 березня 2023, 12:44

У Львові з квітня планують запустити фонтан Кульбаба

фонтан "Кульбаба"

Фонтан "Кульбаба" на площі Галицькій має запрацювати до середини квітня.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

На площі Галицькій у Львові встановлюють насоси, до яких підключать фонтан "Кульбаба" тому запустити цей фонтан планують до середини квітня.

Як пояснили у міськраді, для повноцінної роботи фонтану вже виконані всі роботи: є чаша, проведено воду, закуплено та встановлено насоси, за допомогою яких буде циркулювати вода. Також повністю завершені роботи із влаштування нових мереж та реконструкції старих. Є підсвітка, лічильник та укладено договір щодо постачання світла.

"На початку квітня підрядник проводитиме пусконалагоджувальні роботи на обладнанні фонтану. Передбачаємо, що за стабільної погоди до Великодніх свят фонтан запрацює" – повідомили у ЛМКП "Львівводоканал".

Нагадаємо, у липні 2022 року виконком Львівської міськради зобов'язав "Львівводоканал" звершити реконструкцію та ввести фонтан в експлуатацію.

Додамо, у червні 2019 року археологи знайшли мури давнього костелу Воздвиження Чесного Хреста на площі Галицькій, коли підрядна організація ПП "Патронат" розпочала реконструкцію фонтану "Кульбаба" під сухий фонтан з відкритим доступом до води.

У жовтні того ж року влада Львова пообіцяла на місці фонтану "Кульбаба" знести кіоски, облаштувати сквер та встановити новий фонтан.

У 2020 році стало відомо, що облаштування сухого фонтану на місці "Кульбаби" обійдеться у 4,5 млн грн з бюджету Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.