Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Sense Bank у Львові

Вівторок, 28 березня 2023, 14:55

Банк Фрідмана оштрафували на 200 тисяч гривень

Sense Bank у Львові

Нацбанк оштрафував "Сенс Банк" на 204 тисячі гривень через порушення вимог етичної поведінки щодо споживачів.

Про це повідомила пресслужба Національного банку України.

Вчора, 27 березня, Національний банк оштрафував АТ "Сенс Банк", який до 1 грудня 2022 року називався "Альфа-Банк Україна", через порушення вимог етичної поведінки щодо споживачів на 204 тисячі гривень.

"Національний банк виявив факти порушення вимог законодавства щодо взаємодії зі споживачами під час врегулювання простроченої заборгованості з боку АТ "Сенс Банк". Йдеться про порушення вимог щодо етичної поведінки, встановлених Законом України "Про споживче кредитування" по відношенню до споживачів" – наголосили у Нацбанку.

Через це Нацбанк застосував до банку заходи впливу у вигляді штрафів за порушення вимог щодо етичної поведінки за двома встановленими фактами порушення у розмірі 102 тис. грн за кожним порушенням.

Нагадаємо, з грудня 2022 року "Альфа-Банк" офіційно змінив назву на Sense Bank, щоб не асоціюватися з російським "Альфа-Банком". Частка у цьому банку належить російському олігарху, уродженцю Львова Михайлу Фрідману, який з 28 лютого 2022 року потрапив під санкції Євросоюзу.

А у жовтні 2022 року стало відомо, що Фрідман готовий передати Україні контроль над українським "Альфа-Банком".

У березні цього року у банку заявили, що знайшли інвестора з Польщі, який готовий викупити частки російських олігархів Михайла Фрідмана та Пьотра Авена.

Українська філія російського банку "Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.