Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб А.Садового

Середа, 5 квітня 2023, 10:29

Швєнти пан Садовий виганятиме московський патріархат зі Львова постом і молитвою

Андрій Садовий

Львівська міськрада планує передати майно УПЦ МП у Львові на баланс міста.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на сьогодні у Львові парафії Української православної церкви московського патріархату існують на трьох ділянках – колишній Свято-Воскресенський Новоафонський монастир на вул. Пекарській, незаконно збудований Свято-Володимирський храм на проспекті Червоної Калини, 89 та Свято-Георгіївський кафедральний собор на вул. Бобанича.

За словами Садового, приміщення на вул. Пекарській перейдуть на баланс міста. Тут планують створити реабілітаційний центр.

Щодо церкви на проспекті Червоної Калини, то у липні 2022 року релігійна громада УПЦ московського патріархату Сихівського району Львова перейшла до Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ. Тут ПЦУ збудує новий храм, а існуючий самобуд демонтують.

"Щодо храму на вул. Бобанича. Ситуація складніша. Майно належить релігійній громаді, яка на словах відрікається від МП. Тому тут є два варіанти: офіційно стати Українською церквою, або ж пройти процес націоналізації. Всі необхідні для цього документи вже підготовлено" – пояснив Андрій Садовий.

Нагадаємо, у грудні 2022 року силовики СБУ провели обшуки у храмах УПЦ московського патріархату на території Львова, зокрема у храмі на вул. Бобанича, й області та виявили антиукраїнську літературу.

А у січні цього року львів'яни зареєстрували електронну петицію, якою пропонують передати Свято-Георгіївський кафедральний собор на вул. Бобанича, яким зараз користується УПЦ МП, у власність громади міста.

Додамо, 30 червня 2022 року Львівська міська рада заборонила на території Львівської міської територіальної громади діяльність Української Православної Церкви Московському патріархату та Української правовірної греко-католицької Церкви "Група Догнала" як таких, що несуть загрозу національній безпеці України. Заборона ця має політичний характер.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.