Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Оксана Марченко

Середа, 5 квітня 2023, 10:57

Нелегальна прочанка Марченко збідніє на дві готельні ділянки

Оксана Марченко

Суд арештував дві земельні ділянки Оксани Марченко вартістю понад 17 мільйонів гривень, отримані завдяки оборудкам з нерухомістю.

Про це повідомляє Управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Суд наклав арешт на ще дві земельні ділянки з об'єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Оксани Марченко, дружини колишнього народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Загальна вартість арештованого майна становить майже 17,5 млн грн.

"Ці наділи розташовані в одному з престижних туристичних районів Львівської області. Саме там дружина Медведчука організувала нелегальне будівництво готельного комплексу. Встановлено, що відповідні земельні площі Марченко одержала у результаті незаконної оборудки з нерухомим майном.

До протиправної діяльності причетний колишній керівник районного відділу земельних ресурсів. Протягом 2004-2010 років він вносив недостовірні відомості до звітної документації для видачі державних актів щодо права власності на землю на користь Марченко" – наголосили в СБУ.

Наразі посадовцю вже повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем); ч. 2 ст. 366 (службове підроблення).

Матеріали справи скеровано до суду.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2022 року суд арештував земельні ділянки Оксани Марченко вартістю понад два мільйони гривень на території Стрийського району.

Додамо, 12 квітня 2022 року СБУ провела спецоперацію та затримала Медведчука, коли він у військовій формі намагався втекти з України. До цього Медведчук 48 днів переховувався від правосуддя на території України.

Також Личаківський суд Львова арештував майно Медведчука та Оксани Марченко. На початку червня того ж року ДБР завершило розслідування про держзраду Віктора Медведчука.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.