Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

храм УПЦ МП у Львові

google.com.ua

Середа, 5 квітня 2023, 11:12

Марія Єгипетська відкрила двері покаяння для парохіян московського патріархату у Львові

храм УПЦ МП у Львові

Громада кафедрального собору УПЦ МП на вул. Бобанича перейшла до ПЦУ.

Про це повідомляє заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 5 квітня, громада Свято-Георгіївського кафедрального собору Львівської єпархії Української православної церкви московського патріархату на вул. Бобанича (колишня вул. Короленка) проголосувала за перехід до Православної церкви України.

"Церква на вулиці Тараса Бобанича у Львові перейшла в ПЦУ. Тепер це храм Юрія Переможця" – написав Юрій Холод. 

"Церква на вулиці Тараса Бобанича у Львові. Зараз у храмі ставлять остаточну крапку в існуванні тут так званого московського патріархату. Парафіяни ухвалюють рішення про перехід у ПЦУ. Сподіваюся, вже найближчим часом ця церква стане Гарнізонним храмом ПЦУ" – додав начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй стоірнці у Фейсбуці.

 

Нагадаємо, у грудні 2022 року силовики СБУ провели обшуки у храмах УПЦ московського патріархату на території Львова, зокрема у храмі на вул. Бобанича, й області та виявили антиукраїнську літературу.

А у січні цього року львів'яни зареєстрували електронну петицію, якою пропонують передати Свято-Георгіївський кафедральний собор на вул. Бобанича, яким зараз користується УПЦ МП, у власність громади міста.

Додамо, Львівська міськрада планує передати майно УПЦ МП у Львові на баланс міста, однак щодо храму на вул. Бобанича, то він належить релігійній громаді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.