Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ремонт доріг на Львівщині

Середа, 19 квітня 2023, 14:57

На Львівщині збудують нову об'їзну дорогу у Рава-Руській

ремонт доріг на Львівщині

В області підписали меморандум щодо будівництва нової об'їзної дороги у Рава-Руській.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Сьогодні, 19 квітня, Львівська ОВА, Рава-Руська міська рада і Служба відновлення та розвитку інфраструктури Львівщини підписали меморандум про співпрацю щодо будівництва нової об'їзної дороги у Рава-Руській за кошти ЄБРР.

"З огляду на блокування морських перевезень в час повномасштабної війни, логістика зосередилась на автомобільних дорогах, транспортний потік суттєво збільшився, тому виникла гостра необхідність у розширенні дороги Тернопіль – Львів – Рава-Руська. Окрім цього, через збільшення автоперевезень на ділянці під’їзду до пункту пропуску "Рава-Руська – Гребенне" утворюються черги великовагового автотранспорту довжиною до 15-20 км" – йдеться у повідомленні.

Існуюча дорога має параметри ІІ категорії з двома смугами руху, окрім ділянки безпосереднього під’їзду до митниці довжиною 1,1 км з параметрами І-б категорії, стоянка важкого автотранспорту здійснюється на правій смузі проїзної частини за напрямком до кордону, що суттєво ускладнює двосторонній рух по іншій смузі, погіршує безпеку руху, а інколи призводить до фактичного блокування руху автотранспорту.

Тому тут планують:

- влаштувати додаткову смугу руху із зміною напрямків поза межами населених пунктів;

- в межах населених пунктів влаштувати дощову каналізацію, тротуари, освітлення, зупинки громадського транспорту;

- устелити нове асфальтобетонне покриття з попереднім укріпленням основи;

- облаштувати узбіччя;

- провести ремонт усіх штучних споруд;

- провести заходи для організації дорожнього руху.

Розроблення проєктної документації планують завершити вже цієї весни.

Нагадаємо, у лютому 2022 року Львівська ОВА, Рава-Руська міськрада, Добросинсько-Магерівська сільрада та Укрзалізниця підписали меморандум про співпрацю щодо розбудови залізничної інфраструктури на території Рава-Руської ОТГ.

А вже цього року на території Львівської області планують прокласти євроколію від міста Рава-Руська до смт Брюховичі.

Додамо, наприкінці січня цього року в Укрзалізниці заявили, що будівництво високошвидкісної залізниці з Польщі до Львова може зайняти до 5 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.