Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Укрзалізниця

Вівторок, 2 травня 2023, 10:31

З Польщі запускають поїзд до Рава-Руської

Укрзалізниця

Польський перевізник з червня запускає пасажирське залізничне сполучення з Варшави до Рава-Руської.

Про це повідомляє Rail.insider.

Польський приватний перевізник SKPL 18 квітня подав заявку до управління залізничного транспорту на обслуговування пасажирських перевезень за маршрутом Варшава – Львів через пункт пропуску Гребенне.

Поїзд курсуватиме в Польщі лише в міжнародному сполученні, а рейси мають здійснюватися з 1 червня 2023 року по 31 травня 2028 року. Щодня буде курсувати одна пара поїздів з мінімальною місткістю 240 осіб.

Відправлення зі станції Варшава Всходня заплановано на 14:00 год, з Гребенного після прикордонного контролю – о 19:01 год. Прибуття до Рави-Руської передбачається о 20:15 год за місцевим часом із пересадкою на поїзд Укрзалізниці до Львова. Повернення з Рави-Руської заплановане на 08:45 год за місцевим часом, прибуття до Варшави – о 13:00 год.

Маршрут пролягатиме мережею PKP PLK.

Нагадаємо, в рамках проєкту Варшава – Львів – Київ стартувало будівництво нової швидкісної залізничної колії зі столиці Польщі до Львова з передбачуваною максимальною робочою швидкістю 250 км/год, яке може тривати від 3 до 5 років.

Додамо, у січні цього року стало відомо, що "Укрзалізниця" планує прокласти до Львова три вузькі шляхи європейського стандарту: з Варшавського напрямку, з Кракова через Перемишль та з Угорщини, через що з'явилася ідея створити транспортний хаб у Жовкві.

У квітні цього року залізничники розпочали тестову поїздку євроколією Люблін – Рава-Руська, щоб пізніше запустити повноцінне сполучення між Варшавою та Рава-Руською.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.