Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

маршрутки

Четвер, 18 травня 2023, 11:48

У трьох ОТГ на Львівщині запровадили е-квиток

маршрутки

У трьох громадах Стрийського району запрацювала безготівкова оплата проїзду.

Про це повідомляє Стрийська районна державна адміністрація на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Стрийській, Грабовецько-Дулібівській та Моршинській ОТГ перейшли до повного впровадження електронного квитка у громадському транспорті.

Зокрема, ТОВ "Українські геоінформаційні системи" спільно з оператором АСООП ТОВ "Гіс-Сервіс" запровадили безготівкову оплату проїзду у громадському транспорті цих трьох ОТГ. Відтепер тут можна безготівково оплатити проїзд за допомогою транспортної картки Socium, QR-кодом, застосунком та платіжною банківською карткою.

Ще у 2022 році ЦНАПи безкоштовно видали понад 20 тисяч персоналізованих соціальних карток Socium для різних категорій пільговиків. Опісля, послуга стала доступною й для інших пасажирів за допомогою транспортної картки та мобільного застосунку Socium.

"Картку пасажир прикладає до валідатора, який зчитує відповідну суму коштів для оплати проїзду. Скануючи QR-код у салоні рухомого складу, пасажир також може безготівково оплатити проїзд. Якщо пасажирові комфортніше скористатися банківською карткою, то він може це зробити через валідатор, який розміщений поруч із водієм. Готівкою також можна оплатити, отримавши паперовий квиток у водія, проте вартість проїзду буде значно дорожчою" – наголосили у Стрийській РВА.

Зазначимо, в березні цього року в області встановили перші пристрої для безготівкового розрахунку за проїзд у міжміських та приміських автобусних маршрутах. В області планують впровадити у міжміських та приміських автобусних маршрутах оплату за допомогою картки з липня цього року.

Додамо, на початку 2022 року у Львівській ОВА затвердили порядок функціонування електронного квитка на Львівщині, проєкт запровадження якого в області розробили ще у лютому 2021 року.

Згідно з ним, в області запровадять два типи електронних квитків − персоніфіковані для пільговиків та неперсоніфіковані (на передплачену кількість поїздок, на визначений термін дії та у вигляді електронного гаманця). Разом з електронним квитком функціонуватиме друкований квиток, який можна придбати в автоматах самообслуговування або при оплаті готівкою в водія.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.