Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

П'ятниця, 19 травня 2023, 11:57

Суд поновив розгляд справи про привласнення Дубневичем 90 мільйонів Укрзалізниці

Ярослав Дубневич

Апеляційна палата ВАКС скасувала закриття справи щодо привласнення нардепом Ярославом Дубневичем понад 90 мільйонів гривень Укрзалізниці.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 18 травня, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скерувала на новий розгляд справу щодо народного депутата з Львівщини Ярослава Дубневича, якого підозрюють у заволодінні 93,28 млн грн ПАТ "Укрзалізниця".

"Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП, скасувала ухвалу колегії суддів першої інстанції та скерувала на новий розгляд справу стосовно 9 осіб, серед яких народний депутат України ХІ скликання та колишні посадові особи філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця", які обвинувачуються у незаконному заволодінні понад 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниці" – йдеться у повідомленні.

У САП наголосили, що 8 вересня 2022 року колегія суддів ВАКС закрила справу як таку, у якій після повідомлення про підозру сплив строк досудового розслідування. Прокурор не погодився з цим рішенням суду та оскаржив його в суді апеляційної інстанції.

Нагадаємо, у 2019 році нардепа Ярослава Дубневича звинуватили в організації схеми привласнення 93,2 млн грн Укрзалізниці при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави. 

У квітні 2020 року НАБУ завершило розслідування цієї справи. Тоді ж стало відомо, що компанії Дубневича володіли 200 кілограмами золота, яке не потрапило під арешт. Для того, щоб уникнути арешту майна, дружина нардепа, Наталія Дубневич, розлучилася з ним і відсудила право власності на 46 земельних ділянок в Зубрі та інше майно.

У червні 2021 року суд залишив без змін запобіжний захід для Дубневича у вигляді 90 млн грн застави.

Додамо, у січні цього року "Укрзалізниця" за понад 80 млн грн замовила рейкові скріплення у "Корпорації КРТ", що належить братам Дубневичам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.