Зеленський підписав закон про заборону ввезення й розповсюдження російських книжок

П'ятниця, 23 червня 2023, 11:45

Володимир Зеленський підписав закон, що забороняє книжки з Росії, який ВРУ прийняла ще у червні 2022 року.

Про це повідомляє президент Володимир Зеленський у Telegram..

Вчора, 22 червня, президент Володимир Зеленський підписав закон 2309-ІХ про заборону ввезення й розповсюдження російських книжок, який Верховна Рада прийняла ще у червні 2022 року.

"Підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України". Вважаю закон правильним" – написав Зеленський

За його словами, текст закону був надісланий інституціям ЄС, щоб оцінити, чи можуть окремі норми закону вплинути на виконання зобов’язань у частині захисту прав меншин, зокрема мовних, у контексті рекомендації висновку Європейської комісії щодо заявки України на членство в ЄС.

Зазначимо, у травні цього року на сайті президента зареєстрували електронну петицію з вимогою підписати закон про заборону імпорту та розповсюдження видавничої продукції з Росії та Білорусі, яка набрала необхідну кількість голосів. Після цього Зеленський заявив, що не підписує цей закон, бо вважає, що він не відповідає 24 Статті Конституції України.

Мітки: Володимир Зеленський, книга, новини львова, Росія