Депутати ЛМР не дозволили Богдану Панкевичу скласти депутатські повноваження

П'ятниця, 1 березня 2013, 12:30

Депутати Львівської міськради вчора, 28 лютого, на засіданні сесії не дозволили депутату Панкевичу Богдану скласти депутатські повноваження.

За припинення повноважень депутата Панкевича проголосували лише 14 обранців.

Богдан Панкевич є Почесним консулом Королівства Нідерландів у Львові від моменту відкриття цього Почесного консульства, тобто з 1996 року. Він був обраний депутатом міської ради Львова не за мажоритарними округами, а за списком Республіканської Християнської партії.

Депутатські повноваження Панкевич хотів скласти згідно зі змінами до законодавства. Відповідно до них, почесною консульською посадовою особою може бути громадянин України, який не є обраним до органу законодавчої влади та до органів місцевого самоврядування.

Депутат від "Свободи" Любомир Мельничук запропонував звернутися до Кабінету Міністрів України і попросити прийняти відповідні законодавчі зміни, завдяки яким Богдан Панкевич зміг би поєднювати виконання депутатських обов'язків і перебувати почесним консулом.

Міський голова Львова Андрій Садовий натомість повідомив, що у листі, який він отримав від МЗС, йдеться про закриття Почесного консульства Нідерландів у Львові у разі, якщо Богдан Панкевич не складе повноваження.

 

 

Мітки: відставка, ЛМР, сесія