Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фотовиставка

lvivpalace.art

Вівторок, 29 серпня 2023, 09:56

У Львові відкрили фотовиставку загиблого львівського журналіста Юрія Лелявського

фотовиставка

У Львівському палаці мистецтв експонується фотовиставка загиблого у боях з російськими окупантами львівського журналіста Юрія Лелявського.

Про це повідомляє Львівський палац мистецтв на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Львівському палаці мистецтв експонується фотовиставка військового фотографа, журналіста, активіста, капітана, начальника служби зв’язків з громадськістю 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ Юрія Лелявського, який загинув у бою з окупантами 28 вересня 2022 року.

За словами кураторки фотовиставки Зор’яни Павлишин, тут представлені фотографії Юрія Лелявського, які він встиг зробити захищаючи Україну та світлини з ним.

"Представляючи мистецькі роботи наших захисників ми, таким чином, об’єднуємо Україну, що є дуже важливим фактором під час війни з ворогом всередині держави. Тому, дуже потрібно, щоб цей тил в тилу був надійним і твердим. Коли є міцний тил, тоді перемагають ЗСУ й Україна в цілому" – додала заступниця генерального директора Львівського палацу мистецтв Олександра Тимчишин.

 

Нагадаємо, Юрій Лелявський загинув 28 вересня 2022 року в бою з російськими окупантами.

Додамо, у 2015 році тодішній президент Петро Порошенко нагородив Юрія Лелявського орденом "За заслуги" III ступеня. Він випустив новелу "Агностик", яку Варіанти опублікували на сайті у 2020 році.

Також Юрій Лелявський у 2015 році розповідав Варіантам про свою колекцію старовинних документів мешканців Галичини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.