Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Андрій Білий

Вівторок, 19 вересня 2023, 15:55

Колишній садофіл Білий збиратиме меблі у Бориславі

Андрій Білий

У місті обрали компанію-управителя індустріального парку "ІнПарк Борислав", основною спеціалізацією якого буде виробництво меблів.

Про це повідомляє Бориславська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 18 вересня, виконавчий комітет Бориславської міської ради затвердив компанію-управителя індустріального парку "ІнПарк Борислав", якою стало підприємство ТОВ "Хаб меблевих технологій".

За інформацією начальника відділу економіки та торгівлі Бориславської міської ради Лева Попеля, наразі фірма, яка перемогла в конкурсі, є зареєстрованою у Дніпрі, але як тільки з ними буде підписано угоду, підприємство перереєструється у Борислав і буде сплачувати податки тут.

"Керуюча компанія індустріального парку у своїй роботі залучатиме інші підприємства, надаватиме їм виробничі площі, організовуватиме та координуватиме всю роботу "ІнПарку". Важливою умовою також є те, що всі учасники "ІнПарку" повинні бути також зареєстровані у Бориславі" – зазначив Лев Попель.

Основною спеціалізацією індустріального парку буде виробництво меблів. Зараз компанія-переможець розпочинає виготовлення необхідної проєктно-кошторисної документації для будівництва цехів та виробничих приміщень. А наступним етапом стане, власне, саме будівництво. Планується, що першу чергу виробництва запустять через 2 роки.

Зазначимо, індустріальний парк у Бориславі облаштують на земельній ділянці площею 20 га поруч з залізницею. Його функціональне призначення полягає у розбудові сучасного виробничо-промислового комплексу з розвиненою інженерно-технічною та транспортною інфраструктурою, логістично-складськими, адміністративними приміщеннями та комплексом супутніх послуг, які будуть використовуватися інвесторами для створення і розвитку промислового виробництва.

Основним завданням керуючої компанії є провести первинні інвестиції для облаштування індустріального парку.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Хаб меблевих технологій" зареєстроване у березні 2023 року в Дніпрі, займається управлінням нерухомим майном за винагороду або на основі контракту та організацією будівництва будівель. Кінцевими власниками фірми є киянин, екскерівник управління безпеки міста Львівської міської ради Андрій Білий та мешканець Дніпра Олександр Беляєв.

Андрій Білий у 2017-2019 роках був позаштатним радником міського голови Львова та заступником директора ЛКП "Львівелектротранс". У 2018 році Білого призначили заступником директора департаменту житлового господарства та інфраструктури, а у березні 2021 року він був призначений в.о. керівника управління безпеки.

Звільнився з цієї посади він у червні 2021 року.

У вересні 2022 року Білий очолив проєкт "ІнПарк Червоноград" зі зведення промислових приміщень для виробничих компаній.

Нагадаємо, у грудні 2020 року у Бориславі затвердили концепцію індустріального парку "ІнПарк Борислав", який передбачає створення 2300 нових робочих місць.

Додамо, у червні 2022 року Верховна Рада України прийняла законопроєкти, якими запровадила податкові та митні пільги для індустріальних парків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.