Зміст статті

29 вересня 2023олександр ковальчук

Пісні фронту 2023 (# 79)

Деяка українська попмузика під час війни з росією.

Декілька треків від представників української попсцени, що намагаються стати суголосними війні.

Українська попмузика змінюється повільно. Інколи навіть декілька вдалих альбомів за рік може бути великим щастям. Ще повільніше змінюється реакція місцевих музикантів на якісь великі виклики.

Lucas Bird

Літнє рнб з несподіваним органом, який тут бомбічний настільки, наскільки це потрібно для чудового вайбу. Негадані сусіди канадського гурту Homeshake.

Kazka

Після знудженого гарем-попу гурт Kazka підсідає на енергійний реггетончик і це хоч якась ознака їхнього повернення до життя. Але лірику можна було відразу віддати альоні альоні.

Nana

Ще один зіпсований жахливою лірикою трек. Як можна з цим вульгаром перти у такий ніжний жанр. Дорофєєва для Мостиськ.

Yaktak

Плаксивий шансончик з допотопною спробою начебто рефлексії про мирні будні. Чому тут так бракує фітом виконавиці Коли?

Марія Ткачук

Адекватний привіт попередньому виконавцеві на будь-якому етапі виконання цього достатньо мінливого треку. Відразу в топ найкращих треків за цей рік.

Vera

Вєра Брєжнєва продовжує намацувати вкраїнське підґрунтя для творчости, але зрада ще тихо приходить на четвертому-п'ятому слові. Але подекуди це вже краще, ніж її посестри з ордену Марії Магдалини.

VikaVishnya

Учениця танцюриста Монатика намагається зробити щось краще за його останні треки і їй це майже вдається. Варто лише вкотре підтягнути лірику. А за сакс відразу плюс.

Otoy

Львівський репер Otoy навіщось вертає після вдалого альбому "Недовготривалі відносини" (2023) до старої версії себе. То якийсь Вова зі Львова на пенсії, а не привіт бельгійцю Stromae.

Потап

Кумедна спроба реабілітації від Потапа на маніпулятивній території колискової для всієї країни. А де тоді дитячий хор збоку цього рекламного набору слів від доброго По, який все більше нагадує пана Зіброва? Ще чомусь тут бракує СанСея з 5'ятниці.

Гайдамаки

Серце аж затьохкало, коли на перших секундах здалося, що Гайдамаки роздаватимуть медчестер. Але далі був лише нудний Жадан та його північні цуцики. Тьху. А ще тут тінь Вакарчука визира з-за кутика глобуса.


фото: Фб GeneralStaff.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.