Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 13 жовтня 2023, 11:17

На Львівщині призовий фонд премії Степана Бандери скерують на потреби ЗСУ

Львів

Конкурсне журі відхилило всі подані кандидатури на отримання обласної премії імені Степана Бандери та вирішило скерувати кошти на потреби військових.

Про це повідомляє Львівська обласна рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 12 жовтня, конкурсне журі Обласної премії імені Героя України Степана Бандери відхилило пропозиції всіх кандидатів й вирішило спрямувати на потреби ЗСУ всю грошову винагороду премії, що становить 120 тисяч гривень.

Загалом на розгляд журі було подано три кандидатури. Дві з них зняли з розгляду у зв'язку з недотриманням термінів подачі документів, а ще одну кандидатуру члени журі одноголосно відхилили під час таємного голосування.

"Комісія не визначила жодного переможця. Кошти, які залишилися, а це 120 тисяч гривень, голосуванням ми рекомендували скерувати українському війську через відповідні програми, напрацьовані Львівською обласною радою" – зазначила секретар журі та депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Тетяна Письменна.

Нагадаємо, премією Львівської обласної ради імені Героя України Степана Бандери відзначають громадських і політичних діячів, державницькі й громадські інституції, науковців за особливі заслуги в галузі національного державотворення в трьох номінаціях: громадська, політична, науково-навчальна діяльність.

Премія започаткована облрадою у 2012 році. У 2022 році розмір грошової винагороди за одну номінацію цієї премії підняли з 20 до 40 тис. грн.

Додамо, у 2017 році переможцями конкурсу стали Ігор Калинець, Ігор Загребельний та Михайло Романюк. У 2016 році цю премію отримали: громадська діяльність – Роман Грицьків; політична діяльність – Іван Пусько; науково-навчальна національна державотворча діяльність – Валентина Чорновіл.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.