Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Індустріальний парк у Рясному

Фб Кисилевського

П'ятниця, 27 жовтня 2023, 10:36

Dragon Capital застрахував індустріальний парк у Рясному на майже десять мільйонів доларів

Індустріальний парк у Рясному

Індустріальний парк М10 першим в Україні отримав страховку інвестицій від воєнних ризиків.

Про це повідомив заступник голови комітету Верхової Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Індустріальний парк М10 (Lviv Industrial Park), що у мікрорайоні Рясне-2, отримав страховку інвестицій від воєнних ризиків. Компанія Dragon Capital залучила інвестиції ЄБРР і застрахувала проєкт в агентстві Світового банку MIGA.

"Поліс надає гарантії на 9,2 млн доларів щодо ризиків, пов'язаних з війною – фізичне руйнування об'єкта внаслідок ворожих обстрілів або втрата контролю над ним" – наголосив Кисилевський.

Наразі на території індустріального парку, яка становить 23,9 га, триває забудова першої черги приміщень: з 14 га першої черги вже забудовано 2,7 га – переважно це складські об'єкти.

Власник Dragon Capital Томаш Фіала розраховує, що логістичний центр за 60 кілометрів біля кордону зацікавить майбутніх резидентів індустріального парку.  

Зазначимо, у лютому цього року ЄБРР купив у Dragon Capital 35% цього індустріального парку, а сама компанія Dragon Capital стала власницею парку у 2020 році, придбавши його у компанії CTP.

Додамо, в Україні планують ліквідувати індустріальні парки, зареєстровані впродовж 2013-2019 років.

Також у серпні 2022 року депутати Львівської міськради затвердили додаткові пільги для учасників індустріальних парків. А у червні 2022 року Верховна Рада України прийняла законопроєкти, якими запровадила податкові та митні пільги для індустріальних парків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.