Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Edem Resort

Фб Edem Resort

Четвер, 9 листопада 2023, 11:29

У Кривецького забирають озеро для рекреацій поважного панства у селі Стрілки

Edem Resort

Суд зобов'язав фірму Ігоря Кривецького повернути ділянку з озером у селі Стрілки, де знаходиться відпочинковий комплекс Edem Resort&Spa.

Про це повідомляє видання Lviv.media. 

Вчора, 8 листопада, Північний апеляційний господарський суд прийняв постанову, якою зобов'язав компанію колишнього народного депутата та основного фінансиста ВО Свобода Ігоря Кривецького ТзОВ "Узлісся" повернути у державну власність земельну ділянку площею 15 га у селі Стрілки Львівського району, де розташований відпочинковий комплекс Edem Resort&Spa.

"Постановою Північного апеляційного господарського суду від 08.11.2023 апеляційну скаргу ТзОВ "Узлісся" залишено без задоволення, рішення Господарського суду міста Києва від 01.03.2023 у справі № 910/9933/20 залишено без змін", – йдеться у постанові суду.

Зазначимо, у серпні 2019 року ТзОВ "Узлісся" придбало у Львівської ОДА земельну ділянку з озером площею загальною площею 15 га (площа озера – понад 9 га) у селі Стрілки, де збудувало відпочинковий комплекс Edem Resort&Spa.

Тоді ж у прокуратурі відкрили справу щодо незаконного продажу цієї ділянки, внаслідок чого держава зазнала збитків у 7 млн грн. Відповідно до законодавства, озеро та його прибережна захисна смуга не підлягають відчуженню з державної власності.

Також у 2020 році прокуратура вручила підозру у службовій недбалості ексголові Львівської ОДА Маркіяну Мальському, який дозволив продати ділянку з озером у Стрілках фірмі Кривецького.

Крім цього, 7 листопада на телеканалі НТА, що підконтрольний Кривецькому, вийшов сюжет, у якому адміністрація Edem Resort&Spa заявила про тиск на бізнес та пообіцяла припинити роботу, якщо озеро доведеться повернути в державну власність.

Додамо, Ігор Кривецький також є власником готельно-відпочинкового комплексу Edem Resort&Spa, а у 2019 році він офіційно переписав на свою фірму ТзОВ "Узлісся" 65,5 га землі, що утворена з паїв, площею 2 га, які сільська рада Стрілок надала учасникам АТО та місцевим мешканцям для ведення сільського господарства ще у 2017 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.