Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ірина Фаріон

Четвер, 16 листопада 2023, 09:50

Бобало звільнив ленінку Фаріон після пікету юних марксистів

Ірина Фаріон

Ірину Фаріон звільнили з посади професорки кафедри української мови НУ "Львівська політехніка".

Про це повідомила Ірина Фаріон у Telegram.

Вчора, 15 листопада, ректор НУ "Львівська політехніка" Юрій Бобало звільнив колишню народну депутатку від ВО Свобода, львівську мовознавицю Ірину Фаріон з посади професорки кафедри української мови.

Натомість Фаріон наголосила, що готує позов до суду.

"Звільнення без жодного підпису. Це щось нове у трудовому праві. Які ж дуже маленькі стали враз ті, що працюють у великих стінах Політехніки, яку освятили свого часу життям своїм Степан Бандера і Роман Шухевич, Катерина Зарицька і Остап Мащак, Петро Франко і Степан Чарнецький.

Дякую колективові катедри, що ми понад 30 років були спільною душею... До перемоги, панове! Все тільки розпочинається, бо кожен фініш – це по суті старт. Готую позов до суду" – написала Ірина Фаріон.

Зазначимо, Ірину Фаріон звільнили після студентського мітингу, який організувала ліва організація "Пряма Дія", звинувативши її у ксенофобських поглядах через висловлювання про російськомовних військових, та після того, як СБУ ініціювала психолого-лінгвістичну експертизу висловлювань Фаріон. 

Нагадаємо, що раніше ФСБ Росії затримала проукраїнського студента з Криму, електронного листа якого на її підтримку Ірина Фаріон опублікувала у соцмережах.

Через це, а також через висловлювання Ірини Фаріон про російськомовних захисників до Нацполіції та СБУ з цього приводу подав звернення омбудсмен Дмитро Лубінець.

Натомість Ірина Фаріон назвала це черговою провокацією проти неї, а керівництво вишу тоді заявило, що воно не несе відповідальності за висловлювання своїх працівників поза навчальним закладом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.