Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

трамвай

Четвер, 16 листопада 2023, 10:07

З впровадженням е-квитка скасують місячні абонементи у трамваях та тролейбусах

трамвай

Абонементи, які люди придбали напередодні 11 грудня, будуть дійсні до завершення терміну, однак нові абонементи більше не продаватимуть.  

Про це, вчора, під час брифінгу повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.

Він зазначив, що з моменту впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому транспорті Львова для трамваїв, тролейбусів та маршруток буде один тариф, відповідно місячні абонементи на проїзд у електротранспорті будуть недійсні.

"Абонементи наразі будуть нечинні, тому що система, на яку ми переходимо з 11 грудня передбачає те, що ми збираємо в певному транспортному засобі кошти від перевізника і повертаємо цьому ж перевізнику суму, яку ми в нього зібрали, тому немає спільного підходу у всіх видах транспорту. Коли ми перейдемо на оплату транспортної роботи, тоді ми матимемо можливість давати людям на підставі єдиного абонементу розраховуватися у всіх видах транспорту"  – пояснив Олег Забарило.

Крім того, він уточнив, що абонементи, які люди придбали напередодні 11 грудня, будуть дійсні до завершення терміну. Про це попередять всіх контролерів, однак, нові абонементи більше не продаватимуть.  

"Зараз ми запускаємо систему, потрібно, щоб вона якісь попрацювала. Після цього плануємо перехід на новий етап, на якому вже будуть запускати абонементи. Відповідними рішеннями виконавчого комітету передбачена послідовність впровадження, тому в перспективі в нас буде ще мобільний додаток" – додав Олег Забарило.

При цьому у тролейбусах та трамваях ще буде можливість оплачувати проїзд за допомогою смартфона через "Приват24", поки виконком не ухвалить окреме рішення. 

Нагадаємо, у Львові вартість проїзду у всьому громадському транспорті планують підняти до 20 гривень. 8 листопада виконавчий комітет Львівської міськради затвердив рішення про затвердження безготівкової оплати проїзду на усіх міських маршрутах з 11 грудня. 

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.