Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

П'ятниця, 17 листопада 2023, 15:00

Обласна ТВК до кінця листопада має зареєструвати нових депутатів Львівської облради

Львівська облрада

ЦВК зобов'язала Львівську обласну ТВК до 29 листопада обрали депутатів Львівської обласної ради від Європейської Солідарності.

Про це повідомила пресслужба Центральної виборчої комісії.

Центральна виборча комісія задовольнила скарги Львівської територіальної організації політичної партії Європейська Солідарність на бездіяльність Львівської обласної територіальної виборчої комісії щодо заміщення депутатів Львівської обласної ради, які склали повноваження.

Йдеться про визнання обраними депутатами Львівської облради наступних за черговістю кандидатів у депутати від ЄС замість Володимира Квурта (Олег Іваш) та Михайла Дзюдзя (Микола Фрей), рішення щодо яких обласна ТВК не ухвалила.

"ЦВК визнала протиправною та такою, що порушує виборчі права громадян, бездіяльність Львівської обласної ТВК, яка полягає у невизнанні на підставі вироку Вищого антикорупційного суду, зміненого ухвалою Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду в цій справі, обраним депутатом Львівської облради наступного за черговістю кандидата в депутати від ЛТО ПП Європейська Солідарність замість депутата цієї ради Михайла Дзюдзя" – йдеться у повідомленні.

ЦВК зобов'язала Львівську ТВК не пізніше 29 листопада 2023 року прийняти рішення щодо заміщення цих депутатів.

Нагадаємо, у липні цього року ЦВК задовольнила скаргу Львівської обласної організації Української Галицької Партії на бездіяльність Львівської обласної ТВК щодо заміщення Юрія Фольварочного, який перебуває на фронті.

Також у серпні комісія Львівської обласної ради доручила напрацювати звернення до ЦВК щодо бездіяльності Львівської ТВК з заміщення депутатів, які достроково склали повноваження.

Через це у жовтні обласна ТВК зареєструвала Ярослава Гасяка і Миколу Біляка депутатами облради від ЄС, а Назарія Островського – депутатом від Української Галицької Партії.

Водночас кандидатів у депутати від ЄС Олега Іваша (замість Володимира Квурта) та Миколаи Фрея (замість Михайла Дзюдзя), а також Мирослава Карпінського від Голосу (замість Іванни Герус) члени ТВК не підтримали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.