Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

мозаїка

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 20 листопада 2023, 11:03

Львівська міськрада зобов'язала власника повернути мозаїку на фасаді стадіону СКА

мозаїка

Як з'ясували, 20-метрову мозаїку не знищили, а закрили мінватою під час виконання ремонтних робіт.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.
 
За словами, першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленко, мозаїка на фасаді стадіону СКА не знищена. Будівля належить Львівському університету безпеки життєдіяльності, який під час проведення ремонтних робіт закрив панно мінватою.
 
Зазначено, що ця мозаїка внесена в перелік цінних та підлягає захисту, тож її повинні повернути.

"Розпочали дослідження - хто і коли провів роботи. І чи мозаїка була знищена, чи демонтована. Стало відомо, що дані роботи провів Університет безпеки життєдіяльності. З ними розпочато перемовини. Мозаїка, з наявної на сьогодні інформації, закрита мінватою, поверх якої виконано ремонтні роботи. Панно буде відкрите і повернуте"  пояснив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, у жовтні виконком Львівської міськради доручив ознакувати емблемою "Блакитний щит" всі цінні мозаїки міста. Нещодавно власник приміщення "Торгпреса" знищив унікальну мозаїку "Інформаційний простір" в інтер'єрі будівлі на вул. Володимира Великого, 2. На панно зображено фігури п’яти жінок, що символізують 5 материків та обмін інформацією у світі.

Додамо, у червні цього року у Львові оновили перелік цінних мозаїчних творів та уточнили адреси їх розташування. Натомість у жовтні 2019 року у місті нарахували 236 мозаїк та мистецьких панно, які планували зберегти від знищення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.