Зміст статті

27 листопада 2023олександр ковальчук

Міша Правильний "Криза середнього віку" (2023)

Прогнозований перепочинок малого пророка Міши Правильного після великого непослуху грішного світу.

Левітант Міша Правильний втомився від колосального непослуху цього грішного світу та приліг під рициновим кущем, щоб пожалітися Богові на неслухняних нечестивців.

Це вже третій альбом Міши Правильного у 2023 році. Сам Господь би вже ліг відпочити після другого, але Міша хоче бути рівним Богові, хоче стати його другом з послання до євреїв. Хоче довести Варіантам, що він вміє, може та хоче.

Неофіту босяцьких істин Міші Правильному ще далеко до великих пророків (Ісаї, Єремії чи Єзекіїля). Наразі він хоче трохи побути малим пророком Йоною. Якщо пророк Йона три дні та три ночі перебував у череві кита, то Міша Правильний був аж десять днів на дні перед воскресінням ("Любов"). Після альбомів "Казки під піанінку" (2023) та "Невесела географія" (2023) його самотній у полі воїн прогнозовано втомився від непослуху цілого світу грішників.

Втомився та приліг під рициновим кущем, щоб пожалітися Богові на безсилля ідеалістичних утопій його маленького мораліста. Лежачи він ще навіть спромігся стати на стежину Христини Соловій, щоб надсилати Варіантам свої вітання між рядками. Надсилає він їх не сам, а з товаришем Лібенсоном, творцем концептуального недорепу "Місто Q" (2023) та великим шанувальником Гризельди, хоча це йому взагалі не допомагає на альбомі "Криза середнього віку".

На цьому альбомі розчарований власним масштабом Міша Правильний може запропонувати грішному світові лише охлялу самопародію без іскри. Він втомлено суне на плечі свій хрест похвали Вові Зеленському та проклять Віталіку Кличку ("Піноккіо"). Заводить свою олдскульну клоунаду про щось гостросоціальне, хоча його гостра соціалочка вже трохи надщерблена ("Кальян").

Скітам його чічки бракує іронії, а коли він щось згадує про третій Майдан, то рабські інтонації Кровостока й досі лізуть з його нутра догори десь поруч. З усім цим нехитрим скарбом за спиною Міша Правильний хоче стати місцевим Боно, адже саме для цього він воскрес: для надії, любові та непереможних людей. Одна любов, одне життя, одна кров.

Вже традиційно щось добре у собі Правильний псує власноручно. У треці "Криза середнього віку" він нарешті іронічно намацує щось близьке та рідне, але за тучаменом Гонею туди знову вертають утопічні маніфести, де він майструє з себе самого Мойсея, який не хоче помирати у пустелі Цін. Звісно, що нині час такий, коли той, хто був ніким, може стати будь-ким, але ж не настільки.

Наїзд на продюсера фальшивої співачки Полякової можна лише вітати ("Територія Г"). Ясинський два слова не може зв'язати до купи, але постійно несе у Слави Дьоміна всіляку єресь. Та все це нівелюється згадками про нових та свіжих на місцевій сцені, де сайт Правильного тулить косплейних реперів та називає реперами всіляких речитативців. Лікарю, вилікуй самого себе. Вже навіть Вєра Брєжнєва закликає пити воду з криниці своєї, усе, що тече з колодязя її, а Міша Правильний, певне, святіший за неї. Шабат шалом, праведники.

Тут для Міші Правильного та його товариша Лібенсона лунатиме свіженький трек Conway the Machine "Montagna", а якщо їм й цього замало, то цілий альбом Earth to West "Hyena Carpets 2" (2023).

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.