Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

площа Святого Юра

Понеділок, 18 грудня 2023, 14:08

Народні депутати просять Зеленського повернути Митрополичі сади Собору Святого Юра у Львові

площа Святого Юра

40 народних депутатів України підписали звернення до Президента України щодо збереження та реновації території Митрополичих Садів.

Про це повідомила народна депутатка зі Львова Наталія Піпа на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, 40 народних депутатів України долучилися до ініціативи та підписали звернення до Президента України щодо збереження та реновації території Митрополичих Садів.
 
"Через конфлікт між Львівською територіальною громадою та адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Митрополичі Сади під загрозою. Використання території Святоюрського комплексу під будь-яку забудову є злочином проти нашої національної історичної пам’яті. І цього не можна допустити" – написала Наталя Піпа.
 
Вона також зазначила, що міська рада Львова передала ділянку Нижніх Митрополичих Садів у користування Львівської Архиєпархії УГКЦ ще у 2020 році. Після цього Держспецзв'язок подав до суду. Очевидно маючи намір ділянку повернути.
 
"Ми вважаємо, що іншого використання території Митрополичих Садів, крім як для потреб Церкви та облаштування парково-рекреаційної зони – не може бути" – зазначено у зверненні депутатів.
 
На початку грудня з таким же зверненням Архієпископ і Митрополит Львівський Ігор звернувся до Президента України аби він вирішив цю ситуацію.
 

Нагадаємо, у листопаді львівські Депутати звернулись до президента з проханням передати церкві землі поблизу Собору Святого Юра, які суд постановив забрати з комунальної власності. 

У жовтні Господарський суд скасував ухвалу Львівської міськради щодо передачі у комунальну власність земельної ділянки на площі Святого Юра, 5 у Львові, яку міськрада у 2022 році передала Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Додамо, у 2021 році Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ звинуватила Концерн РРТ у рейдерському захопленні Митрополичих садів у Львові й залученні для цього військової техніки. Натомість Концерн РРТ заявив про проведення планових навчань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.